Počet stránek ve webu: 43.147

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.064.900

koupe bytu v exekuci

Odesláno: 
Otevřeno 217 x
1 odpověď
 
Dobrý den, mám jeden docela velký problém, který bych chtěl medializovat přes váš pořad. Jedná se o to, že vzal jsem si půjčku na byt v bance 400 tis Kč, na internetu jsem našel inzerovaný byt na prodej za 359 tis Kč, kontaktoval jsem je domluvily jsme si schůzku na 11.12.2017, na schůzce jsem zjistil že jednám s M & M reality makléřkou, která byt pouze spostředkovavá k prodeji. O byt jsem měl zájem tak jsme se domluvily a již ten den sem složil zálohu 60tis. V ten den mi makléřka 11.12.2017 dala výpis z katastru že majitelka bytu není v exekuci a že byt je bez dluhu tak, jsem poslal zálohu 60tis a 13.12.2017 jsme byly podepsat kupní smlouvu a odeslali jsme jim zbytek peněz 299 tis Kč 14.12.2017 makléřka podala návrh na KÚ, aniž by zkontrolovala náhled do KÚ zápisu jestli je všechno v pořádku, makléřka zavolala na bytové družstvo domluvila jsi tam přes známou aby mi byl vydán evidenční list a že mám platit nájem, a že si můžu dělat rekonstrukci bytu, byt už je zrekonstruovaný kompletně. Potom mi sdělila, že mi přijde dopis, že jsem vlastník bytu a mám zaplatit daň z nemovitosti, jenže dopis mi přišel ale ne pozitivní, bylo v něm napsáno navrhovaný vklad nelze provést neboť
 
Dobrý den,
Váš dotaz nebyl zaslán kompletní. Důležité bude, jaký je obsah smluv, které jste s realitní kanceláří a vlastníkem nemovité věci uzavíral, a zda byl ve smlouvě upraven postup v případě, že katastrální úřad návrh na vklad zamítne nebo z jiného důvodu neprovede. Často se pro tento případ do smluv dává možnost od smlouvy odstoupit.

Dále pokud jste využil možnost úschovy (advokátní, notářské...), nejsou peníze vlastníku nemovité věci vyplaceny, dokud nedojde k převodu vlastnického práva v katastru nemovitostí. Tedy v takovém případě by měl schovatel peníze mít stále na svém účtu a nevyplácet je prodávajícímu a pokud po dobu trvání smlouvy o úschově dané podmínky splněny nebudou, má schovatel po uplynutí doby trvání smlouvy v takovém případě uhrazené peníze vrátit zpět na Váš účet.

Doporučuji Vám kontaktovat přímo advokáta, který bude mít možnost se s obsahem listin seznámit a zastupovat Vás při jednání. Jejich seznam naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.