Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.545.010

Věřitel informoval dlužníka na špatné adrese - oprávněnost exekuce, exekučního vymáhání dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 1058 x
1 odpověď
 
Dobrý deň,
rada by som sa Vás opýtala či sa dá niečo robiť v prípade, ak sa poisťovni VZP mala uhradiť čiastka za zákrok a posiťovňa poslala poštovú poukážku s dlžnou sumou a následnú výzvu k zaplateniu na úplne inú adresu.
Dozvedeli sme sa to, až keď bola na účet exekúcia v sume 18 300 Kč. VZP má kontaktné údaje správne, v hlavičke listu je taktiež uvedená správna adresa, no na obálke už bola napísaná celkom iná adresa. Poštová poukážka bola poslaná v apríli (duben) 2016, výzva asi o mesiac. Exekúcia na účte začala približne 20. novembra 2016 (listopad).
Dá sa s tým v tomto prípade niečo robiť?
Vopred Vám ďakujem za odpoveď.
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych podala návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). V tomto návrhu uveďte, že Vám exekuční titul nebyl řádně doručen, neboť byl oprávněným doručován na špatnou adresu na které jste se nikdy nezdržovali a tuto adresu jste ani oprávněném neoznámili jako adresu trvalého pobytu ani jako kontaktní adresu. O exekuci jste se dozvěděli až od exekutora, tam jste si rovněž všimli omylu oprávněného, což dokládáte právě onou listinou. S ohledem na výše uvedené skutečnosti tedy máte za to, že je zde dán zákonný důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu.