Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.990

Exekuce na dětské konto a zúžení společného jmění manželů SJM - hrozí exekuce dětského konta?

Odesláno: 
Otevřeno 1188 x
1 odpověď
 
Drý den,
manžel má exekuce, máme proto spolu ihned po uzavření manželství zúžení SJM. Já jsem nedávno založila mým dvěma dětem dětské konto, kde jsem jako zástupce vedená já. Dala jsem jim tam částku z prodeje mého bytu co jsem měla ještě za svobodna a dnes (24.01.2017) jsem jim tam vložila další větší částku, kterou mi dala pro děti moje matka.
Nyní začínám mít obavy, zda tyto jejich účty mohou být obstavené exekutorem či ne… žádné odkloněné peníze, příjmy apod. tam nechodí, pouze za rok u obou účtů proběhly dva větší vklady.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, mám za to, že zde by teoreticky, podtrhuji teoreticky problém být neměl. Účty jsou vedeny na jména dětí, děti nejsou povinnými v této exekuci, zástupcem jste vedena Vy, která rovněž nejste povinná. Jediný problém, který zde vidím, je ten, že Vy jste manželkou povinného, a že i účty manžela povinného mohou být postiženy exekucí za dluhy vzniklé za trvání manželství. Nicméně mám za to, že zde by blokace účtů dětí skutečně hrozit neměla a kdyby ano, dalo by se zde dle mého názoru velmi dobře bránit.