Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.468

Exekuce - dluh u T-mobile vymáhá více exekutorů, je to v pořádku?

Odesláno: 
Otevřeno 1159 x
1 odpověď
 
Můj syn měl dluh u T-mobile, přišli exekutoři a vymohli dlužnou částku, ale z jiného exekutorského úřadu přišla exekuce od T-mobile, jak postupovat dál a jestli je možné že exekutorské úřady mají rozdílné částky jistiny a nákladů. U jednoho byla jistina 2.162 Kč a u druhého 4562 Kč. A to ještě zaplatil část peněz společnosti MBA, která vymáhala dluh u T-mobile.
Ještě mám dotaz co udělat aby exekutoři nezabavili můj majetek, když chtěli abych dokázala, že je to moje a né syna, když nemám od všeho doklad a i na tom není jméno a některé věci mám několik let staré? Děkuji
 
Zdravím Vás, z toho co píšete je zřejmé, že syn má více dluhů u T-Mobile a tato společnost tyto dluhy zřejmě vymáhala postupně a nikoli současně.
Zdravím Vás, Vaše vlastnické právo k polepeným či zabaveným věcem lze doložit doklady, které Vaše vlastnické právo k těmto věcem dokládají. Těmito doklady jsou zejména smlouvy, dodací a záruční listy a faktury. Pokud tyto doklady nemáte, Vaše vlastnické právo k polepeným věcem doložíte jen těžko. Můžete ještě zkusit doložit i čestná prohlášení Vaše i syna, o tom, že zabavené věci jsou Vaše a nikoli syna. Jelikož však je čestné prohlášení nutné opatřit úředně ověřenými podpisy a vzhledem k okolnosti, že by sepsání čestných prohlášení následovalo po zabavení věcí, tak by exekutor k obsahu těchto listin s největší pravděpodobností nepřihlížel.
Jedno řešení by tu bylo, a to je přímo ze zákona. Vězte, že ani povinnému nelze zabavit vše. Věci, které nelze zabavit ani povinnému jsou upraveny v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Pokud jsou tedy mezi zabavenými věcmi věci výslovně upravené v citovaných ustanoveních, je možné v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. d) občanského soudního řádu podat návrh na zastavení exekuce, neboť exekucí byly postiženy věci, které jsou z exekučního postihu v souladu s ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu vyloučeny. Nic jiného se již dělat nedá. Řešením by bylo exekuci uhradit.