Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.919

Nesprávná částka vymáhaná exekutorem - věřitel uvedl menší dluh než jaký je doopravdy

Odesláno: 
Otevřeno 959 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
u společnosti Cetelem jsme měli zesplatněný úvěr, který jsme nemohli splácet, kvůli ztrátě zaměstnání. Společnost to předala k exekuci 1.12.2016.
Vše jsme vyřešili a exekuci jsme splatili k 28.2.2017. Po téměř třech měsících po zaplacení jsme nedostali vyrozumění o ukončení naší exekuce a zaplacení úvěru u společnosti Cetelem.
Poslali jsme dopis na právní oddělení Cetelemu a oni nám tento týden volali, že se teda omlouvají, že udělali chybu a exekučnímu úřadu poslali na vymožení menší částku než měla být, a že zbývá doplatit ještě 22.000 Kč. Chci se zeptat, jak máme dále postupovat. Oni nám pošlou poštou přesné vyčíslení a máme se na to podívat.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, ono záleží i na tom, na jakou částku zněl exekuční titul, ale na Vašem místě, pokud víte, že částka je ve výši jak uvádí věřitel, bych zbytek dluhu uhradila, pokud možno ve splátkách.
Pokud jste však přesvědčeni o tom, že požadavek věřitele je neoprávněný, tak poté se všemi listinami vyhledejte pomoc advokáta a bojujte za svá práva. Zde není vyloučeno pochybení věřitele a je zbytečné platit více než musíte. Jen dodávám, že kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.