Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.771

Splátka úvěru Zaimo.cz - splátka je zaplacena a věřitel ji přesto vyžaduje znovu

Odesláno: 
Otevřeno 435 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám úvěr u nebankovní společnosti, splácím řádně a včas
měsíc mi tato úvěrová společnost (Zaimo.cz) i přes uhrazení splátky zasílala SMS, že se má splatnost blíží a abych uhradila splátku. Poslala jsem této společnosti několik emailů i s dokladem o transakci, kde jsem je žádala o kontrolu plateb. Dodnes mi nikdo neodpověděl a uvedený kontaktní telefon nikdo nebere, hlásí se nepřetržitě obsazeno.
Nevím, jak dále postupovat, neboť já mám k dnešnímu dni vše řádně uhrazeno a dál hradit budu, jen se bojím, abych se nedočkala sankcí, i když není důvod.
Děkuji. Lenka.
 
Dobrý den,

pokud každoměsíčně věřiteli hradíte splátky dle uzavřené úvěrové smlouvy, mám za to, že se žádného postihu obávat nemusíte; nadto byste průběh Vašeho řádného hrazení závazku mohla prokázat výpisy z bankovního účtu.

Obvykle tyto internetoví poskytovatelé nebankovních zápůjček mají odchozí SMS a emaily s upozorněními na nadcházející datum splatnosti nastaveny automaticky.

Nezbývá, než zkusit věřitele opět emailem (anebo raději písemně) požádat o sdělení, zda evidují Vaše splatné splátky za žádně uhrazené.