Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.145

Zastavení dražby nemovitosti insolvenci - zastaví návrh na insolvenci dražbu bytu, domu, nemovitosti?

Odesláno: 
Otevřeno 1011 x
1 odpověď
 
Chtěli bychom s manželem podat návrh na insolvenci. Máme nemovitost v SJM, která je od poloviny prosince 2018 v dražbě. Máme šanci, aby nám ji schválili? Zastaví se tím dražba?
Jak dlouho vše trvá?
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den,

pokud budete splňovat předpoklad, abyste za dobu trvání oddlužení v délce 60 měsíců uhradili alespoň 30 % nezajištěných pohledávek věřitelů, soud Vám může oddlužení povolit.
Už již samotným zahájením insolvenčního řízení se ze zákona přerušují všechna vedená exekuční řízení, tedy i exekutorská dražba by byla odložena, a nemovitost následně zpeněžována insolvenčním správcem v rámci insolvenčního řízení.

Ohledně zpracování insolvenčního návrhu od 01.07.2017 platí, že insolvenční návrh již nemůže podat dlužník sám, ale musí být zastoupen – advokátem, notářem, exekutorem, insolvenčním správce anebo ministerstvem akreditovanou osobou.
Seznam akreditovaných osob naleznete na webu https://sako.justice.cz
Seznam advokátů a dalších osob, kteří návrhy na oddlužení zpracovávají naleznete na webu https://vesta.justice.cz.
Odměna za zpracování návrhu činí nejvýše 4 000, - Kč + DPH (je-li zpracovatel plátcem DPH). Akreditované osoby zpracovávají návrhy bezúplatně, ale v jejich případě se připravte na poměrně dlouhé čekací lhůty.