Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.936

Žádost o insolvenci, oddlužení, osobní bankrot - vyhotovení návrhu ZDARMA

Odesláno: 
Otevřeno 902 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
prosím mám dotaz ohledně insolvence. Když bych si o ní požádala, kde či jak zjistím, kdo by mi vyhotovil žádost zdarma z důvodu nízkých příjmů, při exekuci na plat? Jsem z Jihočeského kraje, okres České Budějovice.
Dále, pokud mé dluhy i s úroky dělají částku, která by se při zahájení insolvence splatila dříve než za oněch 5 let, jak budou srážky ze mzdy probíhat? Myslím tím zda bude nižší splátka než je minimum, které mi musí zůstat anebo se bude strhavat částka, aby mě to minimum zůstalo. Například, když bych splatila své dluhy za 3 roky formou insolvence co se bude dít po tom? Když se všude udává, že insolvence je na 5 let?
Jsem pracující se dvěma dětmi, mám exekuce na plat. Než zaplatím dluhy formou exekuce, tak to je nekonečný příběh, z důvodu narustajicich úroků.
Děkuji za brzkou odpověď.
 
Dobrý den, insolvenční návrh Vám vypracuje bezplatně některá z akreditovaných osob, v Jihočeském kraji je to ku příkladu THEIA - krizové centrum o. p. s. V případě schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře bude stanovena srážka ze mzdy tak, aby Vám zůstalo nezabavitelné minimum, avšak pokud byste byla schopna splatit své dluhy ze 100 % dříve než za 5 let, můžete žádat insolvenční soud o splátku nižší. Ze zákona lze o nižší splátky žádat tehdy, pokud by věřitelé i s těmito sníženými splátkami získali celkem minimálně 50 % z jejich pohledávek za pět let. Současně musí však být splněna podmínka důvodu, proč žádáte o nižší splátky, kam spadá například i odůvodněné výdaje z důvodů zajištění potřeb dětí, apod. Žádost o snížení splátky se podává k insolvenčímu soudu. Na vyhovění Vašemu návrhu není právní nárok, tj. i pokud splníte uvedené podmínky, soud Vám nemusí vyhovět. Pokud budete splácet částku nesníženou, insolvenční řízení skončí dříve než za 5 let, splacením celého dluhu.
 
Dobry den chci se zeptat mam platit 30%dluhu po dobu peti let rok sem marodil a splatitl sem jedno procento teď delam 8mesicu a mam zaplaceno asi 6%je možne že bych to splatil třeba o rok dřive děkuji za odpověs david. f
 
Dobrý den,
oddlužení končí pouze 4 způsoby: (a) po 60 měsících trvání splátkového kalendáře, (b) úhradou 100 % pohledávek věřitelů, (c) smrtí dlužníka anebo (d) zrušením oddlužení pro neplnění podmínek oddlužení.
Pakliže uhradíte 100 % pohledávek věřitelů dříve než za 60 měsíců oddlužení, Vaše oddlužení bude skončeno pro jeho splnění.
Pokud tedy za dobu 8 měsíců uhradíte 6 % pohledávek, za 60 měsíců byste tímto postupem uhradil pouze 45 % pohledávek.