Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.542.235

Insolvence, oddlužení a zdědění peněz - musí banka vyplatit dědictví v době probíhajícího oddlužení nebo ne?

Odesláno: 
Otevřeno 665 x
1 odpověď
 
Dobrý večer,
V insolvenci jsem 2013-2015. Prodal se mi zabavený majetek a dědictví nabylo 2016 právní moci. Zdědila jsem finanční prostředky v bankách, které po roce insolvenční správce nevybral a tak mne jedna z bank oslovila a zaslala finanční částku.
Další banku jsem já oslovila o vyplacení a ta mi to také vyplatila. Další mi to ale odmítla.
Mám dlouhodobé zdravotní potíže a toto zdlouhavé vyřizování na mne špatně působí. Proto jsem Vás oslovila o pomoc jak to nejdříve vyřešit a ukončit insolvenci.
Předem děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
jelikož je pravděpodobně Váš úpadek řešen konkursem, banka zděděné finance měla poukázat pouze k rukám insolvenčního správce, který má k těmto financím dispoziční oprávnění.
Pokud je banka i tak vydala Vám, jste povinna je vydat insolvenčnímu správci do majetkové podstaty.
Pokud máte za to, že přístup insolvenčního správce je v tomto ohledu liknavý, doporučuji o tomto informovat soud a sdělit mu, že finance od dvou bank byly vyplaceny Vám namísto insolvenčnímu správci (a uveďte, že jste tyto finance správci již převedla) a finance od další banky dle Vašich zjištění dosud nebyly vyplaceny nikomu, když o jejich výplatu správce dosud patrně banku nepožádal. Soud následně Vaše sdělení předloží správci k vyjádření a zjednání nápravy.