Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.311

Změna exekutora se zánikem exekuce - jak požádat o smazání plomby na nemovitost v katastru?

Odesláno: 
Otevřeno 437 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
V roce 2008 na mne byla uvalena exekuce. Exekutor nechal na katastru nemovitostí ČR zapsat plombu, dražební vyhlášku a exekutorské právo na můj byt.
2016 jsem úplně náhodou neoficiálně zjistila, že na přání oprávněného došlo ke změně exekutora. Oficiálně mi změna exekutora oznámena nebyla. Původní exekutor na katastru nemovitostí ČR žádný se zápisů nezrušil a nový exekutor žádný zápis neučinil.
Dotazem na rejstřík exekucí v květnu 2018 jsem zjistila, že původní číslo exekuce neexistuje a nová exekuce nařízena není, že tedy u mého jména žádný zápis v rejstříku exekucí není.
Mohu po původním exekutorovi požadovat zrušení zápisů na katastrálním úřadě, když se ho exekuce již netýká?
A pokud ano, mohu poté byt darovat synovi?
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, v případě změny exekutora šechy dosud vydané exekuční příkazy původního exekutora zůstávají v platnosti a nový exekutor pod novou spisovou značkou vede exekuci dál. Usnesení o změně exekutora jste měla obdržet od nového exekutora. Pokud tak neučinil, spojte se s ním a požádejte o zaslání dokumentu; dálesi vyjasněte, kolik již máte splaceno a jak nyní exekuci povede, resp. zda ji povede prodejem nemovitosti (bytu), kde již jednou byla vydána dražební vyhláška, resp. proč nebylo vydraženo, apod. Původní exekutor s dotčenou exekucí nemá již nic společného a ani není oprávněn rušit svůj původní exekuční příkaz apod.
 
Dobrý den, ráda bych se zeptala na soudního exekutora Juraj
Podkonicky? Má stále licenci neboli oprávnění vymáhat pohledávky? Přišlo mi od něj 7 exekuci bez oznámení mi zablokoval účet a sebral peníze, která tam byli. A to i přesto že jsem na mateřské dovolené. Mé mamce též od něj přišlo 7 exekuci, ale jen dopisy že se veškeré exekuce zastavují jelikož tento soudní exekutor nemá nárok pohledávky vymáhat. Tak tomu potom nerozumím. Děkuji přeji hezký den

 
Dobrý den, JUDr. Juraj Podkonický je stále soudním exekutorem - viz http://www.ekcr.cz/seznam-exekutoru. Exekutor obecně na počátku řízení vždy v souladu se zákonem zajistí majetek povinného a teprve následně jej o probíhající exekuci informuje. Pokud Vaše maminka obdržela usnesení o zastavení exekuce (exekucí), důvody mohou být různé, například neplatný exekuční titul, apod. ; bez bližších skutkových znalostí věci nemohu soudit, proč přesně tyto exekuce byly zastaveny.