Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.175

Jak požádat o nového insolvenčního správce a předání podkladů insolvence správcem nebo soudem

Odesláno: 
Otevřeno 316 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Chtěl bych radu na koho se obrátit ohledně všech podkladů co má teď soud. Náš insolvenční správce IS nám řekl, že žádné papíry nám nedá. Soud nám řekl to samé. Táhne se to 2015-2018 a jsme z toho už nešťastní. Insolvenční správce s námi komunikuje pouze když po nás chce peníze.
Rozhodli jsme se změnit správce, ale nikdo nám nechce vydat všechny papíry.
Prosím o radu
 
Dobrý den,
bohužel nedefinujete, co tím „všechny papíry“ máte na mysli.
Pokud máte na mysli obsah insolvenčního spisu vedeného soudem, většina jej je zveřejněna v insolvenčním rejstříku, který je veřejný.
Ohledně ostatních složek spisu, které soud nezveřejňuje, je možné se jako účastník insolvenčního řízení u příslušného insolvenčního soudu objednat k nahlížení do spisu.
Ohledně změny insolvenčního správce: taková změna je možná pouze rozhodnutím insolvenčního soudu, dlužníci nemají oprávnění si libovolně měnit a určovat svého insolvenčního správce, když správci jsou jmenování v tzv. kolečku dle zákonem daných pravidel.
Pokud však máte za to, že Váš insolvenční správce nepostupuje, jak má, můžete podat podnět insolvenčnímu soudu, který má oprávnění v rámci dohledací činnosti soudu požadovat po insolvenčním správci vyjádření.