Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024, svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Intravenozní injekce a aplikace infúze - postup podávání i.v. injekcí a infúzí

postup_aplikace_intravenozni_injekce_infuze.jpgIntravenózní aplikace je způsob vpravení tekuté látky přímo do žíly či tepny. Může být jednorázová (injekce) nebo kontinuální (infuze). V porovnání s ostatními způsoby vpravování látek do těla je intravenózní aplikace nejrychlejším způsobem. Některé léky, stejně tak jako krevní transfuze a smrtící injekce mohou být aplikovány pouze intravenózně.

 

návod komplikace

Cévní mozková příhoda, mrtvice - léčba

trombolyza.jpgStránka se zabývá všemi aspekty léčby cévní mozkové příhody a to jak krvácivé, tak ischemické. Zmiňuje léčbu symptomatickou, protektivní, reperfuzní (fibrinolýza/trombolýza) a následnou rehabilitaci.

__

__

__

Lékařské tajemství v psychiatrii - existuje ještě nějaké?

lekarske-tajemstvi-v-psychiatrii-existuje-jeste-nejake

lekarske-tajemstvi-v-psychiatrii-existuje-jeste-nejake
Laik i odborník asi bude tuto otázku považovat za hloupou – samozřejmě že psychiatr lékařské tajemství dodržovat musí. Proto k němu pacienti chodí, aby se mu svěřovali se svými trápeními, a je nabíledni,  že je nemůže nikde roztrubovat.Už Hippokratova přísaha obsahuje slib „pomlčím a zachovám jako tajemství“. Dokonce i za minulého režimu řada disidentů našla útočiště právě v řadách psychiatrů a i všemocná StB to ve většině případů oficiálně respektovala.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Úkol vyřešený ve spánku aneb mozek má netušené možnosti

ukoly_vyresene_ve_spanku.jpgVečer před spaním si přemýšlíte nad nějakou věcí a ne a ne vymyslet její řešení. Ráno nebo dokonce ještě v noci se probudíte a ejhle - řešení je na světě! Jen si ho poznačit, protože nevím tedy jak u vás, ale mě mozek při nočním porbuzení a ráno asi 10 minut po otevření očí vůbec nefunguje a paměť přichází k sobě vždy až po tom, co ji aktivně propleskám.

 

 

Děkujeme, že jste s námi ... už 10 let :-)

zbynekmlcoch.cz-10-let.jpgWeb zbynekmlcoch.cz je s vámi již 10 let :-) Děkujeme za vaši přízeň a vysokou návštěvnost i na ostatních našich webech - bezplatné právní poradny online , mých starostech , psychotestech online , kuřákově plíci a alkoholikovi.
___
___

Co je to vizualizace přání aneb přestaňte jen snít a měňte sny v realitu

co-je-to-vizualizace-prani-aneb-prestante-jen-snit-a-mente-sny-v-realitu

co-je-to-vizualizace-prani-aneb-prestante-jen-snit-a-mente-sny-v-realitu
Rádi sníte? Tak vyzkoušejte techniku vizualizace, která se tak trošku podobá snění. Díky této metodě můžete nejenom výtečně relaxovat, ale podle některých názorů i řešit různé neúspěchy nebo se zbavit zdravotních potíží. Vizualizace je technika, která zapojuje představivost. Podobá se snění, ale záměrně zapojuje vědomou mysl, která si uvědomuje tělu prospěšné pochody.

___

___

Vztahy - náhodné články

Rozvod manželství - ano nebo ne? Důvody vedoucí k rozvodu.

rozvod_manzelstvi_ano_nebo_ne.jpg Rozvod manželství představuje v životě manželů a celé rodiny zásadní změnu. Jde o závažné rozhodnutí. Zda přistoupit k rekonstrukci vztahu, nebo k rozvodu, pomáhá v manželské a rodinné terapii určit tzv. rozvodový potenciál. Na této stránce si můžete přečíst základní kritéria, která přispívají k růstu rozvodového potenciálu. Zjistěte, zda je vaše manželství připraveno na rozvod.
___
___

Láska na první pohled - u žen rozhoduje spíše čich, u mužů zrak a hmat

 

 

laska-na-prvni-pohled-u-zen-rozhoduje-spise-cich-u-muzu-zrak-a-hmat

laska-na-prvni-pohled-u-zen-rozhoduje-spise-cich-u-muzu-zrak-a-hmat
Na prvním dojmu je popravdě řečeno zajímavé jenom to, že je první. A rozhodně to neznamená, že je zároveň také správný. Dokonce je dosti časté, že dva lidé, kteří (jak se později ukáže) „jsou si souzeni“, na sebe napoprvé nijak zvlášť báječně nezapůsobí, někdy si naopak zprvu mohou přijít protivní, nepříjemní. Případů, kdy se z počátečního konfliktu vyvinula láska jako trám, je spousta. Nejméně stejně jako těch, kdy hned přeskočila jiskra a odstartovalo to love story na věčné časy.

___

___

Kritika od blízkých nebo z okolí nám může otevřít oči v našich chybách

kritika_partnera_partnerky_blizkych_pouceni.jpgNikdo z nás se v životě nevyhne kritice druhých. Můžeme ji pustit druhým uchem ven, můžeme se urazit, můžeme se ale také něco dovědět! Zkuste nebrat kritiku jako něco špatného, ale jako něco poučeného.
___
___

Texty - náhodné články

Rozdíl v kávě piccolo, ristretto, macchiato, espresso, latté, cappuccino, americano, mocaccino, doppio, corretto

rozdil-v-kave-piccolo-ristretto-macchiato-espresso-latte-cappuccino-americano-macchiato-mocaccino-doppio-corretto

rozdil-v-kave-piccolo-ristretto-macchiato-espresso-latte-cappuccino-americano-macchiato-mocaccino-doppio-corretto
Není žádným tajemstvím, že Češi mají zmatek v cizojazyčných názvek káv. Chtějí espresso, dostanou americano. Pokud by chtěli skutečně espresso, museli by požádat o piccolo. Máte v tom zmatek? Přečtěte si, jaký je rozdíl mezi kávami piccolo, ristretto, macchiato, espresso, latté, cappuccino, americano, macchiato, mocaccino, doppio, corretto.

___

___

Co je to ekostopa - měření, definice, jaká je má osobní ekostopa?

mereni_ekostopy_jaka_je_moje_ekostopa.jpgVím, že u nás v republice ekologie až tak moc "nefrčí," ale i tak je dobré pro naši planetu něco udělat a proto jsem se rozhodl zveřejnit tento článek s testem. Není tomu tak dávno, co jsem se poprvé ponaučil co je to ekostopa. Současně jsem se dozvěděl jak ji změřit nebo vypočítat. Pokud chcete totéž zkusit i vy a změřit tak, jak velkou zátěží jste vy osobně nebo vaše rodina pro přírodu, pokračujte bez výčitek dále ve četení článku a následně si můžete udělat test.

ekologická stopa

Fazole a zdraví - jaké vitamíny a minerály obsahují a jejich účinky na lidské zdraví

fazole-a-zdravi-jake-vitaminy-a-mineraly-obsahuji-a-jejich-ucinky-na-lidske-zdravi

fazole-a-zdravi-jake-vitaminy-a-mineraly-obsahuji-a-jejich-ucinky-na-lidske-zdravi
Fazole - fazol je rod rostlin z čeledi bobovitých a do Evropy je přivezli španělští kolonizátoři. V současné době se jich ve světě pěstuje zhruba 50 odrůd. Fazole obsahují až 30% kvalitních rostlinných bílkovin, a proto se jim také říká maso chudých. Mají nízký glykemický index a výrazně snižují hladinu cukru v krvi. Proto by je měli co nejčastěji vyhledávat především diabetici.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz