Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Koupili jsme nemovitost formou splátek. Splátky byly zakomponované v předkupní smlouvě. Splátkový kalendář byl naplánován na 5 let (platby na účet). Při kontrole splátek jsme zjistili, že nemovitost jsme přeplatili o 27 000 Kč. S prodávajícím jsme se ustne domluvili, že místo vrácení přeplatku uhradí daň z nabiti nemovitosti. Je tomu už 6 měsíců co prodávajícího urgujeme, ten však nereaguje. Prosím o radu jak postupovat abychom si vymohli vyplaceni přeplatku. Lze platební rozkaz? Nebo žaloba na vydání bezdůvodnéh obohacení? Co je praktičtější? Děkuji. Laura

ODPOVĚĎ:
Pokud byla nemovitost přeplacena, pak můžete přeplatek žádat zpět formou žaloby na vydání bezdůvodného obohacení. I bezdůvodné obohacení můžete žalovat formou platebního rozkazu. Je to nejrychlejší varianta a doporučila bych zvolit tento postup, tedy podat návrh na vydání platebního rozkazu s vylíčením celé situace a hlavně doložením všech listin, tedy kupní smlouvy a doložení jednotlivých splátek, aby soud mohl rozhodnout bez jednání.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Soudní vymáhání bezdůvodného obohacení po prodávajícím - postup
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.