Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vypořádání financí nesezdaného páru. Od 07/1998 žiji s přítelem (od školy), od 06/2000 pracuji. Od 2005 jsme začali stavět dům a zrušila jsem svůj účet a veškeré peníze (výdělek) mi chodí na jeho účet, ke kterému nemám žádná práva, peníze pro nákupy vybírá on v hotovosti. Máme 3 děti, 2007, 2010, 2013.

Od 2014 mě začal podvádět s jinou ženou. Nyní se rozcházíme a nechce mi dát žádné peníze. Mám na ně nárok? A jak by se to vypočítávalo? Jsme nesezdaný pár. Děkuji za odpověď. Kateřina.

ODPOVĚĎ:
U nesezdaného páru neexistuje žádný společný majetek, který se vypořádává jako společné jmění manželů. Pokud jde o dům, neuvádíte, zda je psaný jen na přítele nebo jste spoluvlastníky. Pokud je psaný jen na něj, můžete se domáhat vrácení všech investic do nemovitosti, musela byste ovšem prokázat, jak jste do domu investovala (kdy, jakou částku, atd...). Pokud jde o peníze na společném účtě, zde je počítání velmi těžké, jelikož jde opět o oddělené peníze, takže by soud musel detailně rozpočítat dle výpisů z účtů, které peníze kam šly. V první řadě bych Vám doporučovala si hned založit svůj účet a výplatu nechat posílat tam. Dále navštivte advokáta - seznam na www.advokatikomora.cz, s ním detailně proberte Vaše možnosti, ať nic nezanedbáte. U majetku je často důležité vše podchytit včas, a proto se poraďte co nejdříve, jak tento konkrétní případ řešit.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Plat, mzda na účet partnera a vypořádání majetku při rozchodu, rozpadu vztahu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.