Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Asi před třiceti lety (1988) moje babička odkázala, tedy darovala mému otci nemovitost s tím, že až otec zemře, připadne tato nemovitost mezi nás tři děti rovným dílem. Vše se sepsalo u notáře v Prachaticích, ale i když otec stále žije, vůbec neví kde by měla tato závěť být uložená. Prosím Vás o radu, kde bychom takto kdysi sepsanou závěť mohli dohledat. Děkuji za odpověď. Lukáš.

ODPOVĚĎ:
Jedinou možností je navštívit notáře v Prachaticích, zda u něho není závěť uložená. Bohužel v té době ještě neexistovala centrální evidence závětí, takže pokud Vám ani notář nebude schopen pomoct, bude to problém a v dalším dědickém řízení se bude muset postupovat tak, jako by závěť neexistovala. Závěť může být také součástí dědického spisu po babičce, takže další možností je ještě nahlédnout do dědického spisu po babičce, který by měl evidovat soud, v jehož obvodu babička před smrtí žila. Pokud by byla ve spisu pouze kopie, opět by se k ní nepřihlíželo, ale třeba budou ve spise informace, kde je originál závěti uložen.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dohledání velmi staré závěti uschované u neznámého notáře - postup
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.