Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 hlas)

Syn manželova bratra dostal ve svých 18 letech byt, přepsali ho na něj rodiče bratrů (tedy dědeček a babička vnuka, rodiče mého manžela). Jde o to, že rodiče bratrů mají i další vnoučata a ty nic darem nedostali. Jejich rodiče žijí. Jak se může manžel bránit, když rodiče vlastní pouze byt a tudíž by manžel už nemohl nic zdědit.

Matka slíbila, že mu vyplatí 100.000 Kč, ale ty nedostal a na to nemá žádný důkaz, že to slíbila. Vlastně manžela vydědili a přitom jim nic neudělal. Jak se prosím bránit. Děkuji, Sylvie

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě bohužel neexistuje žádná obrana. Každý člověk má právo se svým majetkem během života naložit jakkoliv, podarovat kohokoliv. Otázka dělení majetku nastává až v dědickém řízení, kdy dědicové dědí dle jejich dědických podílů. Nelze rodiče nijak donutit, aby za života darovali, pokud oni sami dobrovolně nechtějí.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak se mohou ostatní vnoučata domáhat vyrovnání pokud je obdarováno prarodičem, prarodiči (dědeček, babička) jen jedno vnouče?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.