Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Firma sdědila nemovitost po fyzické osobě, která měla úvěr od ČMSS na sebe. Je samozřejmé, že převzala právnická společnost v dědickém řízení i doplatek k úvěru. Dost dobře nechápu, proč ve splácení úvěru nemůže i nadále pokračovat firma, když během dědického řízení platby úvěru ČMSS přijímala od právnické firmy, přestože věděla, že majitel úvěrového účtu zemřel. Proč chtějí po ukončení dědického řízení uhradit doplatek úvěru najednou? Nikde jsem v NOZ nenašla tuto změnu, podle které dle jejich dopisu postupuje ČMSS z roku 2014.
Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Podstatné je, jaké jsou smluvní podmínky úvěru ČMSS. Jelikož fyzická osoba tento úvěr podepsala, tímto souhlasila i se smluvními podmínkami předmětného úvěru. Nerozumím pojmu právnická společnost. Pokud máte na mysli právnickou osobu, tj. nějakou obchodní společnost, tak není možné, aby firma, která nemůže být v dědickém řízení dědicem po fyzické osobě, převzala úvěr. Pokud ČMSS přejímala od právnické osoby, tj. nějaké firmy splátky úvěru za fyzickou osobu, mohlo to být proto, že některý z členů firmy (např. její jednatel) byl v dědickém řízení ustanoven jako dědic, tj. nástupcem v pohledávce. Je nutné si pročíst, vůči komu konkrétně ČMMS vyžaduje splátku úvěru. Zda je ve výzvě uveden konkrétní člověk, nebo firma.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zesplatnění hypotéky po zdědění financované nemovitosti firmou
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.