Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zemřel partner se kterým jsem žila v krásném vztahu v jedné domácnosti 20 let. Po 11 měsících pobytu v nemocnici zemřel. Po celou dobu jsem se o něj také starala, rodina neměla moc čas. Nebyl rozvedený. Děti (45 a 54 let) mě často napadaly kvůli majetku a nerespektovaly tátovo přání ani vůli.

Na parte jako pozůstali byla uvedená manželka a děti, se kterou se 20 let nestýkal a ani jednou nebyla za ním v nemocnici.
Z majetků zůstalo pouze naše auto, které jsme společně koupili a 2017-2019 používali a které teď děti chtějí vrátit, a také veškeré jeho osobní věci. Mám jím vše předat nebo počkat na soudní rozhodnuti?
V den pohřbu 26.4.2019 byly v obřadní siní místo proslovů promítány fotky se života partnera. Bez mého souhlasu byla prezentována moje fotografie, kde byla jsem pouze v plavkách. Hodně se mě to dotklo a ponížilo před smutečními hosty.
Mám to tak ponechat nebo měla bych podat trestní oznámeni?
Předem děkuji, Irma

ODPOVĚĎ:
Jakýkoliv majetek vydávejte až v okamžiku, kdy bude pravomocné usnesení o ukončení dědického řízení. Prezentace Vaší fotografie bohužel nenaplňuje žádnou skutkovou podstatu trestného činu, nicméně můžete žádat finanční odškodnění v rámci civilní žaloby o ochranu osobnosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.