Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

05/2015 jsem nastoupila do firmy. Vše bylo do nedávna v pořádku. 12/2018 si mistr na naši směnu vzal svého přítele. S tímto pánem začaly problémy. Dělá si co chce. Já jediná jsem se ozvala. V okamžiku, kdy jsem mu něco vytkla, tak mi bylo řečeno vedoucím pracovníkem, že si mám hledět svého nebo mám raději podat výpověď. Ohradila jsem se, že výpověď podávat nechci. Na to mi bylo řečeno, že mi bude dávat vytýkací dopisy až mě z firmy stejně dostane.

Dostala jsem již druhý vytýkací dopis, kde rozhodně nejde o hrubé, či úmyslné porušení pracovních povinností. Nedělám nic jinak než všichni ostatní. Ale tímto způsobem se vozí jen po mně. Jak mohu postupovat a jak se bránit neoprávněným vytýkacím dopisům?
Děkuji, Jarmila

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že nesouhlasíte s obsahem vytýkacího dopisu, je možné písemně zaměstnavateli oznámit svůj nesouhlas. Tento nesouhlas však nemá vliv na platnost udělení jednotlivých výtek. Pokud budou uvedené výtky vést k výpovědi ze strany zaměstnavatele, jedinou obranou v takovém případě je obrátit se na soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.