Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

1/2017 nám bylo oznámeno propuštění ze zaměstnání ke konci roku 2017. V polovině měsíce 12/2017 přišla paní ze mzdového a sdělila nám podmínky odchodu. Dohoda s 2 měsíci na překážce, protože místa rušili - nebo dohoda a za ty 2 měsíce odstupné. Na 2. možnost jsem přistoupila. Bylo mi tedy sděleno, že dostanu 5 měsíčních mezd jako odstupné.

2.1.2018 nám bylo voláno, zda nechceme zpět, že se výpověď posune o 3 měsíce. Když jsme byli jednat v práci bylo nám řečeno, že už to tak nelze a že nás přijmou jako nové zaměstnance. To se nám nelíbilo, jelikož to znamenalo nové podmínky. Nabídli hned smlouvu na neurčito, ale jednali jsme o odstupném. Nikde nebylo jisté, že nás za pár měsíců nepropustí znova a jako nový nárok na menší odstupné. Prošlo to odbory a pár lidmi, ale pak to zůstalo stát. Nemohla jsem zůstat bez financí, tak jsem se nahlásila na ÚP. Neschválili. Další den volali opět, že někdo pod tlakem dal výpověď, jestli nechci místo něj. Odmítla jsem. Z toho jednání s námi už jsem měla dost. Navíc jsem dostala pouze 4 měsíce odstupné. Mzdová, kde jsem volala mi sdělila, že je to správně a že podali mylné info. Můj dotaz tedy zní, zda si tohle může zaměstnavatel dovolit. Děkuji. Izabela.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu vyplývá, že ze strany zaměstnavatele došlo hned k několika pochybením, včetně nevyplacení části mzdy. Doporučuji proto obrátit se na místně příslušný inspektorát práce.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Znovuuzavření pracovní smlouvy se stejným zaměstnavatelem a nárok na odstupné z předchozího ukončení pracovního poměru PP
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.