Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Družstevní podíl na bytu jsem nabyla před manželstvím. Poté jsem se vdala, v bytě nebydlíme a ani zde manžel nemá trvalé bydliště. Nyní jsem si zažádala o převod do osobního vlastnictví s tím, že se bude doplácet anuita cca 50.000 Kč. S manželem žijeme odloučeně, tím pádem budu anuitu doplácet ze svých prostředků (které ale spadají do SJM, protože dosud nemáme žádné dohody o zúžení SJM). Manžel souhlasí s podpisem dohody o zúžení SJM ohledně tohoto bytu. Jelikož podpis smlouvy o převodu bytu do OV provádí družstvo 2x ročně, nyní k 15.11. potřebovala bych odpověď pokud možno nejdříve. Předpokládám, že je možno dohodu o zúžení SJM sepsat ještě před uskutečněním převodu. Tím se chci pojistit, že v okamžiku převodu bude již dohoda podepsána. Jestli to není možné, co mi radíte? Dohoda musí být podepsána u notáře, jsou někde k dispozici vzory nebo si mám raději dojít k právníkovi ? Děkuji, Svatava


ODPOVĚĎ:
Dohoda o zúžení SJM je nejlepším řešením Vaší situace. Smlouva je ze zákona třeba ve formě notářského zápisu, takže se v nejbližší době obraťte na notáře a ten Vám bez problémů dohodu sepíše, tak aby časově předcházela převodu bytu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.