Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Seznámil jsem se koncem roku 2017 po internetu s jednou ženou za účelem založení rodiny, jako důkaz že to s ní myslím vážně po mě chtěla peníze, tak jsem jí poslal na účet přes 100.000 Kč, aby měla prý na děti kdybych ji opustil. Také jsem jí pomohl zaplatit kontokorent, aby jí dluhy nerostly, 25.000 Kč, investoval do budoucí rodiny např. do běžeckého pásu 15.000 Kč, apod.

Nedávno jsem zjistil že nechodí do práce, jak tvrdí, že mne podvádí s jiným mužem a s ním i plánuje děti, alespoň mu to tvrdí na nahrávkách, které mám - nechal jsem jednoho dne zaplý diktafon v bytě kde bydlí. Já tam do toho bytu často k ní jezdím, ale nejsem tam každý den, tak ji dávám i cca 5000 Kč/měsíc na nájem.
Cítím se podveden, četl jsem na internetu o podobných případech, kdy ženy vylákaly od důvěřivých mužů peníze a které skončily u soudu. Zatím spolu stále jsme jako partneři a ona neví, že vím o její špinavé hře, dále ji hraje a mluví občas o rodině, ale nic pro to nedělá. Naopak chce abych jí dával více peněz a další větší obnos.
Lze uvažovat o podvodu a podat trestní oznánení, jaké důkazy potřebuju pro případný soud?
Děkuji, Vojta

 

ODPOVĚĎ:
Situace pro Vás samozřejmě není úplně jednoduchá, neboť byste musel prokázat, že tato žena nemyslí skutečně váš vztah vážně a že vás tedy podvedla.

Pro účely případného trestního oznámení je důležité prokázat, kolik peněz jste jí předal - tedy nejlépe výpisy z účtu, důležité budou také záznamy z diktafonu, kde se obdobně chová k jinému muži. Je třeba jí prokázat úmysl a ten se bude asi prokazovat těžko. Stojí za zvážení spíše přemýšlet nad civilní žalobou o vrácení financí. V případech "sňatkových podvodnic" bývá těžké úmysl prokázat. Nicméně na Policii se určitě obraťte, je možné, že tam už nějaké řízení vůči této ženě vedou či vedli, tím by bylo samozřejmě prokazování úmyslu jednodušší.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.