Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.465

Přenechání, darování dědického podílu v dědickém řízení - jak to zrušit, zpětvzetí

Odesláno: 
Otevřeno 2439 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mela bych prosbu o radu jak se zachovat ohledně možnosti opětovneho přepsání zákonného podílu domu na mou osobu. Bohužel v době probihani řízení jsem nebyla osobně účast na a vše bylo napsáno pouze na mého otce. Z důvodu jeho chování k me rodině a jeho zdravotní stav bych rada zpětně rada přepsat můj podíl domu na mou osobu. Dekuji
 
Dobrý den,

pokud jste se dědického řízení neúčastnila osobně, mohla jste nechat zastoupit na základě plné moci. Pokud bylo již v dědickém řízení o majetku zůstavitele nějak rozhodnuto, nelze toto rozhodnutí zvrátit. Majetek z dědictví náleží Vašemu otci a bez jeho souhlasu na Vás bohužel žádný podíl na majetku převést nelze.
 
a mohu pozadek o radu co tedy delat, jestlize v dome mame trvale bydliste, on na potkani nabizi dum k prodeji, snazíme se o udrzbu jak zahrady tak baraku, on vsak svymy naschvaly vse mari, dochazi k financnm tak ke ztratam na zivote chovane drubeze a kraliku, tak k niceni zeleniny. Jeho blbosti bohuzel nenavratne zmizel stary nemocny pes.
 
Dobrý den,
rozhodně bych zvážila další nákladné investice do nemovitosti, neboť vezme-li někdo Vašeho otce vážně a dojde k prodeji nemovitosti, tak se prakticky ničeho nedomůžete. Tato situace je těžko řešitelná, zkuste si s ním promluvit, jestli má vůbec zájem, aby dům zanechal Vám, anebo ho chce prodat. Má-li strach, abyste ho nevyhodila, může dojít k darování nemovitosti se zřízením služebnosti doživotního užívání (věcného břemena) nebo lze uzavřít dědickou smlouvu s tím, že po smrti otce byt zdědíte. Dědická smlouva na rozdíl od závěti dává jistotu oběma stranám, že bez souhlasu jedné ji nelze změnit.
V případě, že otec takto nepomýšlí a skutečně by nemovitost rád prodal, tak Vám bohužel nezbude nic jiného než si hledat nové bydlení.