Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.720

Střídavá péče o dvouměsíční miminko - schválil by ji soud?

Odesláno: 
Otevřeno 955 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
měla bych dotaz, mám s přítelem chlapečka 2 měsíce starého. Vázne vztah, už od 2016. Bydlíme u něho v rodinném domě i s jeho mamkou, se kterou jsem si nesedla a to v tom je kámen úrazu všeho. Proto se chci s malým odstěhovat jen přítel vykřikuje, že chce malého týden a týden, tedy že jej chce do střídavé péče.
Vím, že je otec a má stejná práva jako matka jenže přítel chodí na raní odpolední sice jen osmihodinové pracovní směny, ale když přijde domů, tak hned zase něco má venku kolem domu (opravy, úpravy, rekonstrukce, údržba rodinného domu), vůbec není doma. S malým si nehraje, malý pláče, když s ním má být sám, prostě s ním nechce být:
Můj dotaz: myslíte že je možné že soud schválí týden a týden střídavou péče o dítě?
Moc děkuji za odpověď
 
Dobrý den,
při rozhodování o péči a výživě o dítě vždy záleží na konkrétních okolnostech, kdy se soud zabývá mnoha faktory (např. stářím dítěte, vzdáleností bydliště matky a otce, pracovní dobou rodičů, schopností rodičů se o dítě postarat, zda mají rodiče zajištěny vyhovující podmínky pro dítě atd.). Dovoluji si však říct, že u tak malého dítěte se střídavá péče téměř nevyskytuje. Zvláště pokud např. matka dítě kojí, tak by soud střídavou péči nepovolil. Doporučuji navštívit příslušný orgán sociálně-právní ochrany dětí, kde Vám poskytnou potřebné informace.
Vzor návrhu na úpravu péče a výživy u nezletilého dítěte naleznete zde: https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma.html
Detailní stránka o výživném vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vyzivne.html
 
Moc Děkuji. jen mi tam přeskočili čísla a maly ma 2,5 měsícu sice kojim ale to už je jen v noci ale to už neni tak malý ale i přesto moc Děkuji