Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.273

rozvod- majetkové vyrovnání

Odesláno: 
Otevřeno 804 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Chci se zeptat na majetkové vyrovnání, byt máme ve SJM, 2 účty jsou na manžela, ale založené již v době manželství, já mám jen právo vybírat, né ho ukončit, bohužel oba účty jsou ve velkém mínusu (chodí mi tam i mzda). Máme 4 děti, z toho 3 studující a 2 z nich již v dospělém věku. Zajímá mně jak je to s bytem a s mínusovými účty (do mínusu je dostal manžel, aby se líbil své milence a já bych je nerada ještě musela splácet z mé minimální mzdy). A výživné na děti si můžu stanovit já než se vše vyřídí, a když s tím manžel nebude souhlasi budu bez peněz než se vše vyřídí? Děkuji za odpověďi.
 
Dobrý den,
než se soud bude zabývat rozvodem Vašeho manželství, bude potřeba upravit poměry k Vašim nezletilým dětem, o čemž také rozhoduje soud. V tomto řízení se rozhodne mj. komu budou děti svěřeny do péče a jaké bude stanoveno výživné a to po dobu za trvání manželství i po dobu po rozvodu. V případě, že Vám manžel na děti již nyní nepřispívá, můžete požadovat stanovení výživného i zpětně až 3 roky.

Pokud jste ještě návrh na úpravu poměrů k nezletilým dětem nepodala, doporučuji tak učinit. obrátit s žádosti o pomoc na advokáta ve Vašem okolí. Jejich seznam naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.

Co se týče Vašeho majetku, tak dluhy (mínusové účty) vzniklé za trvání manželství se považují za dluhy společné. V případě, že Vám na tyto účty chodí mzda, doporučuji si nechat mzdu, než se daná situaci vyřeší, vyplácet zaměstnavatelem v hotovosti nebo na jiný účet. Samozřejmě však danou situaci týkající se dluhů na běžných účtech s manželem a bankou řešte.