Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.032

oznameni na trestny cin

Odesláno: 
Otevřeno 342 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
omluvám se za chybí v psaní, jsem cizinec s trv. pobytem. S bývalou přítelkyní mame soud ohledně péče o dceru.
Můj prak. lékař je lékař i přítelkyni a rodini přítel jejího otce. V 11/22 jsem zistil že mam pohl. infekce, postupil jsem léčbě a jsem neinfekční od 3/2023.
Doktor o tom věděl a byvalkou poslal na testy taky, i když nejsme spolu už 5 let. Neřekl jí že já to mám, ale v podstatě ji dal najavo že něco mám, ona to hned zacela používat u soudu jako důvod proč nemam mít dceru ve strid. péče. I když jsem přinesl zprávu že už jsem neinfekční, jí to nestačí a trvala na to aby soud dostal kompletní výpis ze zdravotní dokumentace. Soud to odmítl tím že zprávu že jsem vyléčení už má a nijak nehrozí že můžu nakazit dceru, když se jedná o nemoc přenášenu sexuálním způsobem a ne beznim kontaktem.
Proto bývala vymyslela falešné trestné oznámení že v létě 2022 jsme měli nechránění sex a o nemoci jsem jí neříkal. Záda aby státně zastupitelství a PČR prošetřilo případ.
Pokud by takovej proces zacel, a státně zastupitelství a PČR dostanu lekarsku dokumentace, bude to někde ve spisu veřejné nebo oni musí chránit moje citlivé údaje? Mam obavu, protoze jeji otec pracuje pro policie.
 
Dobrý den,

přečinu ohrožení pohlavní nemocí (§ 155 trestního zákoníku: „Kdo jiného vydá, byť i z nedbalosti, nebezpečí nákazy pohlavní nemocí, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. “) se lze dopustit i tzv. nedbalosti, tedy za předpokladu, že jste mohl vědět, že již pohlavní chorobou trpíte, přesto jste ohrozil možným nakažením jinou osobu. Bývalá přítelkyně (resp. orgány činné v trestním řízení) by tedy musela prokázat, že jste již v létě roku 2022 měl příznaky pohlavní nemoci a věděl jste o nich – což dle mého názoru bude prakticky nemožné prokázat, zejména za situace, kdy jste informaci o Vaší infekčnosti dostal až v listopadu 2022. Pokud jde o informace v trestním spise, pak do něj mohou nahlížet pouze krom orgánů činných v trestním řízení (police, státní zastupitelství, soud), také poškozený (tedy bývalá přítelkyně) a jeho případný zástupce (např. advokát). Pokud jde o zaměstnance Police ČR, pak přístup do spisu mají pouze ti příslušníci, kterým byla daná věc přidělena. Pokud byste měl podezření o úniku informací ze spisu v rámci Police ČR, můžete podat stížnost na Generální inspekci bezpečnostních sborů. Rovněž můžete podat stížnost na Vašeho praktického lékaře České lékařské komoře, může se však jednat i o přestupek či trestný čin.
 
Dobrý den,
děkuju za odpověď.

Pokud jde o informace v trestním spise, pak do něj mohou nahlížet pouze krom orgánů činných v trestním řízení (police, státní zastupitelství, soud), také poškozený (tedy bývalá přítelkyně) a jeho případný zástupce (např. advokát)
Právě toho se obávám že to je ten účel, a jestli existuje zákon který by mohl tu informace chránit od nich. Obvinění je falešné a přesně jak říkáte nemůže se to ani prokázat, ale oni dosáhnu toho že budu mít mojí kompletní zdr. dokumentace.