Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.094

Advokátní kancelář Majer a zaplacení dluhu u Vodafone

Odesláno: 
Otevřeno 1777 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
17.9.2015 mi přišel dopis od AKM na uhrazení dlužné částky 3.146 Kč za právní zastoupení dále 200 Kč za správní poplatek a úhrada jistiny ve výši 876 Kč. Od Českého telekomunikačního úřadu mi ale přišlo, že jistina je již zaplacena a proto Vodafone žádá o zastavení řízení a podává návrh na zpětvzetí čímž si účtuje za další právní úkon dalších 1.573 Kč takže bych měl zaplatit za právní zastoupení 4.719 Kč.
Volal jsem do Advokátní kancelář Majer a tam mi řekli, že je to chyba v systému a opravdu mám zaplatit 4.719 Kč a 200 Kč ale k tomu i již zaplacenou jistinu 876 Kč a že mi pošlou nový dopis.
Co mám dělat abych neplatil zbytečně více, ale zase ne méně aby mi třeba po dvou letech nepřišli nějaké penále. Dopis o zaplacení dlužné částky mi přišel bez jakéhokoli podpisu a nevím jestli se tím v případě problému můžu ohánět… očividně dělá Advokátní kancelář Majer vše proto aby mi za pár let mohli poslat další doplatek i s penálem za jejich (vědomou) chybu?
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, tady je těžké radit, listiny jsem neviděla a s pracovníky AK Majer jsem rovněž nemluvila, nicméně vím, že osobně bych volila tu cestu, že bych raději zaplatila více, než abych se v budoucnu vystavovala riziku exekuce. Poté co bych vše uhradila, bych komunikovala přímo s Českým telekomunikačním úřadem, resp. s Vodafonem, a pokud bych přeplatila žádala bych vrácení přeplatku. Takto bych postupovala já, a to i s ohledem na skutečnost, že potvrzení o úhradě dluhu je bez podpisu. Nicméně, kdyby nebyla jistina zaplacena nebyl by podán návrh na zastavení řízení. Nicméně osobně bych raději vše zaplatila. Popřípadě se můžete jít poradit s advokátem, kam si vezmete všechny listiny, které máte k této věci k dispozici. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.