Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.738

Nemovitost prodaná v insolvenci a vystěhování původního majitele (dlužníka)- do kolika dnů musí původní majitel (dlužník) nemovitost opustit?

Odesláno: 
Otevřeno 1938 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je nějaká lhůta pro vystěhování z nemovitosti, která byla prodána v insolvenci. Nový majitelé složili kupní cenu nemovitosti. Máme již povinnost se ihned vystěhovat, nebo jaká je lhůta, když ještě nemají ani schválení od soudu a tudíž ani zápis na katastru? Máme 4 malé děti a bydlení již máme sehnané, ale až od 08/2016.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, mám za to, že zde záleží na domluvě mezi prodávajícím a kupujícím a insolvenčním správcem. Obecně lhůta k vyklizení nemovitosti při prodeji, ať už v dražbě, nebo jinak je obvykle 30 dní ode dne podpisu kupní smlouvy, nebo ode dne, kdy bude kupující zapsán jako vlastník nemovitosti v katastru nemovitostí.
 
Dobrý den, poprosím ještě o radu. Je přípustné aby na nás ins. sprave tlačil aby jsme se z nemovitosti vystěhovali do 14 dnů jinak podá návrh na zrušení zbytku insolvence (dlužíme ještě cca 50000, -) jen proto, že nový majitele chtějí okamžitě začít s úpravami? Děkuji za odpověď Stejskalová
 
Mám za to, že vše je věcí dohody. S insolvenčním správcem jsem nejednala a ani jiné listiny ohledně prodeje nemovitosti jsem neviděla. Standardní lhůta k vyklizení nemovitosti je 30 dní ode dne prodeje nemovitosti, ale je možná i jiná dohoda, která by měla vyhovovat všem zúčastněným. Co takhle s novými majiteli uzavřít na dobu než si seženete nové bydlení smlouvu o nájmu bytu, nebylo by i tohle řešení dané situace.