Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.322

Vyklizení nemovitosti koupené v exekuci

Odesláno: 
Otevřeno 1135 x
1 odpověď
 
Děkuji Vám za upozornění na možnost exekuovat vyklizení pouhé poloviny domku.
Vracím se k dotazu a po upřesnění Vás znovu prosím o názor, zda vznikem spoluvlastnictví povinného k polovině domku nedošlo k zániku mého práva na vyklizení celého domku ve smyslu § 268 odst. 1 písm. g) OSŘ, a tedy zda nehrozí zastavení budoucí exekuce titulu vykonatelného před vznikem spoluvlastnictví povinného. Řízení o vypořádání spoluvlastnictví probíhá. Domek nelze rozdělit, spoluvlastník užívá celou nemovitost. Vyjděme z toho, že spoluvlastník ztratí vlastnické právo, domek ani po výzvě nevyklidí a že zákony se nezmění.
 
Zdravím Vás, ano důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu tu je, ale ten je jen do výše spoluvlastnického podílu povinného. Ohledně zbylé části podílu by exekuce být zastavena neměla.
Pokud probíhá řízení o vypořádání spoluvlastnického podílu je pak postupujete správně.
Pokud by spoluvlastník své vlastnické právo ztratil a nedošlo by k změně zákonů je možné, po ztrátě spoluvlastnického podílu povinného k soudnímu exekutorovi podat návrh na provedení exekuce dle exekučního titulu, tedy se pomocí exekuce domáhat vyklizení nemovitosti. Mějte však na paměti, že toto je možné pouze do 10 let ode dne právní moci exekučního titulu