Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.929

SIM pro kamaráda a dluh na sebe - odpovědnost kamaráda za dluh

Odesláno: 
Otevřeno 1092 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
2011 jsem si u operátora uzavřel smlouvu na 2 čísla pro mne a kamaráda. Již první měsíc provolal cca 7.000 Kč, a druhý měsíc cca 3.000 Kč. Do dnešního dne mi nic nezaplatil a samozřejmě mi služby zablokovali. Neměl jsem na zaplacení a následně mi přišla exekuce.
Mám nějakou šanci nebo nožnost se odvolat k exekutorovi v tom, že mi k tomu dluhu pomohl kamarád, který v té době užíval druhé číslo?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, mám za to, že toto exekutora zajímat nebude. Pokud máte důkazy o tom, že druhé číslo užíval kamarád, který Vám provolané částky nehradil, můžete tento dluh soudně vymáhat po kamarádovi.
 
Děkuji za odpověd. Samozřejmě chápu, že předmětná exekuce je jen muj problém. Jaké musím učinit kroky kdybych chtěl soudně vymáhat? Mám fakturu od operátora, kde jsou uvedená obě čísla. Jako důkaz mám email, kde má kamarád uvedené své jméno a pod ním právě toto ode mne zařízené telefonní číslo. Postačí to jako důkaz, nebo co bych měl doložit? Je možné, že se bude bránit. V prodejně jsme kdysi byli spolu zařizovat tyto paušály, ale je to již řadu let. Děkuji
 
Zdravím Vás, tento dotaz se již netýká přímo exekucí, ale zodpovím Vám jej. Tyto důkazy co jste popisoval stačí na to, abyste doložil, že dané číslo užíval Váš "kamarád", ale ještě je nutné doložit kolik "kamarád" takto provolal a co vše nezaplatil. Pro úplnost uvádím, že pokud jsou dané faktury déle než 3 roky po splatnosti, tak je možné, že v soudním sporu nebudete úspěšný, neboť tyto pohledávky jsou již promlčeny a mám za to, že Váš "kamarád" promlčení nejspíše namítne.