Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.710

Sloučení exekucí - vliv na výši pohledávky a poplatky za exekuci

Odesláno: 
Otevřeno 819 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím o radu. Mám celkem 8 exekucí u dvou exekutorů. Jedná se o DPP. Dvě exekuce se mi podařilo sloučit do jedné, ty jsou u jednoho exekutora. Bohužel ale u exekutora pana Podkonického mi byl návrh zamítnutý, jelikož už je řízení u některých z nich rozjeté. Můj dotaz zní, co mohu udělat aby se ještě zvážila má situace a závazky byly sloučeny?
A ještě mi prosím sdělte, po sloučení by měla být pohledávka nižší? Jelikož u sloučené pohledávky se pohledávka nesnížila jen spojila. Moc děkuji za odpověď Nikol Š.
 
Zdravím Vás, sloučit lze exekuce, které byly nařízeny po roce 2013, a to za předpokladu, že tyto exekuce jsou vedeny u jednoho exekutora ve prospěch jednoho oprávněného. Dále je však nutné, aby slučované exekuce byly ve stejné fázi rozpracovanosti, což nevím zda je ve Vašem případě splněno či nikoli. Možná právě toto je důvod proč soudní exekutor JUDr. Podkonický, Ph.D,, sloučení exekucí odmítá. Pokud tomu tak je, tak s tím bohužel nic neuděláte.
Pokud by však byly exekuce sloučeny, mám za to, že exekutor by si měl účtovat náklady na provedení exekuce a odměnu exekutora, tak jako by šlo jen o jednu exekuci, a to proto, že tyto exekuce by po sloučení byly vymáhány jako jedna exekuce.