Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.545

Exekuce na plat, mzdu 18.000 Kč - kolik exekutor strhne Kč?

Odesláno: 
Otevřeno 1240 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
začnu pracovat a vydělat si 18.000 Kč. Mám exekuci, něco už splácím, ale zbytek exekucí ještě nemám vyřešených. Kolik mi z účtu můžou vzít peněz? Není lepší se domluvit na peníze na složenku děkuji.
Ještě mě zajímá zda se do insolvence pokud si ji vyřídím, můžou počítat i alimenty aby mi to udělalo příjem.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, dotazujete se na výši splátek v exekuci, ale neuvádítě, zda oněch 18.000,- Kč má být čistá či hrubá mzda, dále neuvádíte ani kolik máte dětí a zda jste rozvedená či vdaná a konečně ani to, zda se jedná o přednostní či nepřednostní pohledávku či pohledávky, které jsou po Vás exekučně vymáhány. Bez znalosti těchto informací Vám bohužel skutečně nemohou sdělit výši srážky ze mzdy. Výši srážek ze mzdy však zjistíte na stránkách http://www.vyplata.cz, popřípadě mi odpovězte na tyto dotazy a já Vám výši srážek ze mzdy sdělím,
Mám za to, že ano když si necháte mzdu zasílat složenou, tak Vám bude zasílána pouze nezabavitelné část mzdy, tedy po srážkách ze mzdy odeslaných exekutorem. Zasílání mzdy formou složenky či výplata mzdy v hotovosti má smysl, pokud je mzda zasílána na účet povinného a je jen otázkou času, kdy exekutor povinnému zablokuje jeho účet.
Alimenty tedy výživné je určeno pro potřeby dítěte a tudíž nenavyšuje příjem dlužníka v insolvenci, takže pro účely insolvence by byla za příjem považována pouze Vaše mzda. Pokud byste eventuálně měla dluh na výživném, tak vězte, že tento dluh byste musela v rámci insolvence, a to i v rámci oddlužení celý uhradit.