Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.545.727

Exekuce na plat, mzdu v zahraničí - jak bude probíhat?

Odesláno: 
Otevřeno 989 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám možnost jít pracovat oficiálně již od prosince 2016 do ciziny (Rakouska) v ČR je proti mně vedeno několik exekucí tj. VZP, MHD a ostatní splácím (splátkový kalendář).
Zajímá mě jestli pokud bych to nenahlásil novému zaměstnavateli v cizině by mě exekutor v cizině našel a začal strhávat částku peněz a pokud ano kolik by mohl. Můj oficiální plat bude činit 1700 euro/měsíc. Protože pokud by ta situace nenastala, mohl bych své závazky mít zaplacené za 5 měsíců komplet bez jakýchkoliv omezení ze strany exekutora.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud exekuce splácíte formou splátkového kalendáře tak se pro Vás nic nemění a splácejte takto dále exekuce i když budete pracovat v zahraničí, Vašemu novému zaměstnavateli pochopitelně oznamte, že máte exekuce, ale mám za to, že zahraniční zaměstnavatel spíše nebude ochoten provádět srážky z Vaší mzdy na tyto exekuce, proto bude dobré dohodnout se s příslušnými exekutory, abyste jim jednotlivé splátky zasílal sám. Popřípadě budete muset předložit jednotlivé příkazy ze mzdy Vašemu zaměstnavateli úředně přeložené do němčiny, aby se mohl s obsahem listin seznámit. Dotazujete se na výši srážek ze mzdy, vězte však, že abych Vám na tuto otázku mohla odpovědět potřebovala bych dále vědět, zda máte děti, a pokud ano, tak kolik a dále i to, zda jste svobodný, ženatý či rozvedený. To vše je pro výpočet srážek ze mzdy relevantní. Orientační výši srážek ze mzdy lze zjistit na stránkách http://www.vyplata.cz.