Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.542.673

Maximální sankce u dluhu - odměna pro inkasní agenturu 6700 Kč za předání dluhu věřiteli apod.

Odesláno: 
Otevřeno 742 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ve finanční krizi jsem se s většinou věřitelů domluvil na splácení v rámci svých možností, tak abych dostál svým závazkům. Jeden z věřitelů má oproti ostatním velmi vysoké sankce a většina z nich směřuje na úhradu inkasní agentuře. Konkrétně se jedná o tyto částky:
výše půjčky 3000, -,
poplatek 840, -,
smluvní pokuta 3500, -,
předání dluhu 6750, -.

Doba prodlení je 28 dní. V porovnání s ostatními věřiteli jsou tyto sankce neuvěřitelně vysoké a zřejmě podložené ve smlouvě podepsané na internetu.
Je z hlediska zákona vše v pořádku a musím uhradit cca 300% na sankcích z prodlení?

Děkuji za případnou odpověď
 
Zdravím Vás, zde máte několik možností, prvou je dluhy uhradit, druhou je se bránit v soudním řízení, a to ujednáním o úrocích proti dobrým mravům a třetí možností by bylo podat návrh na povolení oddlužení. Je tedy nutné zvážit co je pro Vás nejlepší, ale rozhodnout se musíte Vy sám. Pokud máte peníze bylo by dobré dluhy uhradit, případně je řešit. Možnost obrany bych volila jen pokud si řádně přebíráte a čtete poštu, ale je to jen na Vás, případně se můžete i poradit s advokátem. Mám za to, že insolvence by byla docela elegantním řešením, ale to byste musel mít buď příjem, z něhož lze provádět srážky (mzdu, důchod, výsluhu, .) a nebo ochotného a solventního dárce, který by Vám byl ochoten pomoci. Dárce však nesmí být ani v exekuci ani v insolvenci.