Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.127

Emmas credit - dluh 8000 Kč, exekuce na 104.000 Kč - pomůže návrh na zastavení exekuce?

Odesláno: 
Otevřeno 1001 x
5 odpovědí
 
Dobrý den.
05/2015 jsem si od společnosti Emmas credit, půjčila částku 8000 Kč, bohužel sem ji nesplatila ze ztráty zaměstnáni a jiných rodinných problému
06.12.2016 přišel exekuční příkaz na částku 104.000 Kč s rozhodčím nálezem. Firma po mě vyžaduje 67.000 Kč úrokú. Každý den z prodlení mi účtují 1.05 procenta dluhu, na svých stránkách mají 1.01 procento.
Pak sem nadále nepochopila, že za každý den z prodlení mi z 200 Kč, účtují 8.5 procent, toto ani ve svých podmínkách nikde nemají.

Psali mi, že sem jim neodpovídala na dopisy, žádný sem od nich nikdy nedostala. Když sem tenkrát po telefonickém rozhovoru po nich chtěla aby mi poslali originál smlouvy na podpis, a nebo alespoň elektronický podpis, bylo mi sděleno, že se to potvrzuje jen emeilem.
Rozhodně sem proti tomuto podala návrh na zastaveni a prověření nových skutečností, ale mám strach, že mi to vůbec nepomůže. Můžu se prosím Vas obrátit na soud, ohledně této společnosti. Děkuji mnohokrát za Vaší odpověd
 
Zdravím Vás, nejdříve bych k okresnímu soudu podle sídla společnosti Emmas credit žalobu na určení neplatnosti rozhodčího nálezu, a poté bych podala návrh na odklaexekuce dle ust. § 54 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 266 odst. 1 písm. b), písm, h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) a zde bude nutné argumentovat tak, že dle Vašeho názoru je exekuční titul (rozhodčí nález neplatný) a že jste na soud podali žalobu na určení neplatnosti exekučního titulu - rozhodčího nálezu, kterou v kopii přikládáte, a máte za to, že exekuce by exekuce měla být odložena do doby rozhodnutí soudu o určení neplatnosti exekučního titulu, neboť není jasné, zda je exekuce nařízena na základě platného exekučního titulu a dále argumentujte i tak, že by neprodlený výkon exekuce mohl mít v tomto případě nepříznivý vliv pro Vás i členy Vaší rodiny, zvláště, pokud není jisté, zda je exekuční titul platný či nikoli. Proto navrhujete odklad exekuce do doby rozhodnutí soudu o určení neplatnosti exekučního titulu, alespoň však na 6 měsíců. K tomuto návrhu je však nutné přiložit kopii žaloby s razítkem soudu o tom, že byla na soud podána nebo s kopií doručenky jako důkaz, že žaloba byla soudu doručena.
Pokud by Vám nebyl exekuční titul doručen, nikoli v případě, že si řádně nepřebíráte poštu je možné podat i návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu ve spojením s ust. § 268 odst. 1 občanského soudního řádu. V tomto případě je nutné argumentovat, tak, že Vám exekuční titul nebyl řádně doručen, poprvé jste jej viděla až když Vám byl doručen soudním exekutorem. S ohledem na výše uvedené skutečnosti tedy máte za to, že exekuční titul (rozhodčí nález) nemohl nabýt právní moci ani vykonatelnosti a exekuce je tedy nařízena na základě nezpůsobilého exekučního titulu a z tohoto důvodu by měla být exekuce zastavena, Navíc můžete uvést, že probíhá i soudní řízení na určení neplatnosti exekučního titulu a přiložit kopii žaloby i k návrhu na zastavení exekuce.
Pokud jste již podala Vy sama návrh na zastavení exekuce bude nutné vyčkat rozhodnutí o Vašem návrhu, ale žalobu na určení neplatnosti exekučního titulu podat můžete. Jen uvádím, že zde bude skutečně nutné pomoc advokáta, ke kterému si s sebou musíte vzít všechny doklady (smlouvu o zápůjčce, rozhodčí nález, nařízení exekuce, .) a nic nezatajovat. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz
 
Dobry den, na společnost sem teda podala trestni oznameni, stim teda ze i odklad a prozkoumani exekuce. A na jednou mi prisla blokace na ucet od pana exekutora ne na castku 104 tisíc, jak bylo v exekucnim rizeni, ale uz mi to naskočilo na 129 tisíc, za pouhých 9 dni od doruceni dopisu.
 
Zdravím Vás, podání trestního oznámení jsem Vám nedoporučovala, já jsem Vám doporučila návrh na odklad exekuce, zastavení exekuce a zejména žalobu na určení neplatnosti exekučního titulu tedy exekučního titulu. Pokud by však orgány činné v trestním řízení shledali, že společnost spáchala trestný čin řádně Vaše trestní oznámení prošetří. Víte mám za to, že Vaše exekuce je založena hlavně na příslušenství, které pokud je v takové výši jak uvádíte, tak je tento nárůst dost dobře možný. Pokud Vám byl exekuční příkaz k blokaci účtu vydán předtím než jste podala návrh na odklad nebo na zastavení exekuce tak budete muset vyčkat rozhodnutí o návrhu na odklad a zastavení exekuce. Pokud potřebujete peníze jděte na pobočku banky u které máte veden blokovaný účet a v souladu s ust. §304b odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) požádejte o výplatu nezabavitelné částky z účtu povinného, která činí dvojnásobek životního minima jednotlivce (6.820,- Kč) a tato částka by Vám měla být bankou vyplacena. Jen dodávám, že o výplatu této částky můžete požádat pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce, o čemž by Vás měl exekutor v písemné formě poučit.
 
Omlouvam se, spatne sem to podala, není to trestni oznameni, byla to zaloba na urceni neplatnosti, abych to upřesnila. Co se tyka blokace uctu, tak ucet mi byl zablokovan v tu dobu, co panu exekutorovi prisel odeme oddvolavaci dopis, pan exekutor ho obdrzel v patek, a v utery zablokoval ucet, stim teda ze ne ze 104.000 ale uz na rovnych 129.000kc, aniz by me informoval pisemne. Na pisemnym bylo jen ze dava vyrozumeni me, a mojemu bývalému zamestnavateli. Dekuji
 
Zdravím Vás, mám za to, že se jedná o exekuci, která je založena na příslušenství. Pokud jste podala vše jak jsem Vám doporučila, nyní již bude nutné jen vyčkat rozhodnutí exekutora. S tímto však již já nic nenadělám.