Počet stránek ve webu: 43.153


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.595

Exekuce ze mzdy a rodičovského příspěvku

Odesláno: 
Otevřeno 756 x
1 odpověď
 
Dobrý den!
V současné době pobírám rodičovský příspěvek ve výši 3800 Kč + 500 Kč přídavky na dítě. Jsem matka samoživitelka. Z podnikání mám bohužel dost dluhů (cca 1.000.000 Kč) jak přednostních tak nepřednostních. Od roku 2017 bych ráda nastoupila do zaměstnání, kde bych pobírala 12.400 Kč čistého.
Chtěla bych vědět jak mi budou a v jaké výši strhávány exekuce ze všech těchto příjmů. Není mi jasné jak se to bude počítat z toho rodičovského příspěvku.
Děkuji moc za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud nastoupíte do zaměstnání, budou se srážky ze mzdy počítat ze součtu rodičovského příspěvku a mzdy. Z výše uvedeného je tedy zřejmé, že Vám zůstane částka ve výši 10.550,- Kč a zbylá část mzdy bude odeslána jednotlivým exekutorům, s tím, že 2.825,- Kč půjdou na úhradu přednostních exekucí a stejná částka, tj. 2.825,- Kč půjde na úhradu nepřednostních exekucí. To zda a jak bude přikázáno plátcům příjmů jednotlivé částky srážet již záleží na rozhodnutí exekutora. Jen dodávám, že přídavek na dítě Vám zůstane, neboť ten exekuci nepodléhá. Jen dodávám, že výše srážek byla počítána tak, že jste svobodná a máte pouze jednu vyživovací povinnost k nezletilému dítěti. Kdyby tomu bylo jinak bylo by nutné srážky ze mzdy přepočítat. Orientační výši srážek si můžete spočítat na stránkách http://www.vyplata.cz.