Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.661

Zamítnutí odporu proti platebnímu rozkazu pro opožděnost

Odesláno: 
Otevřeno 945 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
moje matka byla od konce února 2016 do konce června 2016 nepřetržitě hospitalizovaná v psychiatrické léčebně. Prvních 14 dní její hospitalizace měla umístěnou svoji kočku v útulku. Poté kočku utratili. V dubnu 2016 ji byl zaslán doporučený dopis na adresu jejího trvalého bydliště na zaplacení nákladů spojených s opatrováním zvířete. Jelikož si doporučený dopis nevyzvedla, byl uložen na poště a poté zaslán na zpáteční adresu. V říjnu 2016 ji byl od městského soudu zaslán platební rozkaz na zaplacení nákladů spojených s opatrováním zvířete v útulku + náhradu nákladů řízení.
Podali jsme odpor proti platebnímu rozkazu s příslušenstvím s odůvodněním její hospitalizace. Městský soud tento odpor odmítl jako opožděný. Proti tomuto usnesení je možno odvolat se ke krajskému soudu ve lhůtě 15 dnů. Má smysl se odvolávat ke krajskému soudu, když jsme podali odpor opožděně?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, byl-li odpor skutečně podán opožděně, nemá smysl se odvolávat. Byly by to jen vyhozené peníze. Mnohem lepší bude, když peněžní prostředky použijete na úhradu pohledávky žalobce.