Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.612

Insolvence, oddlužení a přeplatek z prodeje bytu, domu, nemovitosti

Odesláno: 
Otevřeno 1051 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci a splácím nezajištěné pohledávky cca 600.000 Kč splátkovým kalendářem a na jednu zajištěná 710.000 Kč se prodává můj být s cenou 1.300.000 Kč.
Mám nárok na zbylou částku z bytu nebo ji musím dát na nezajištěné půjčky, které úspěšně splácím 12/2015-12/2016 soudem stanovenými srížkami z výplaty a zbývá mi minimum. Asistentka insolvenčního správce mi 12/2015 u soudu řekla, že na zbylé peníze mám nárok, ale smím je použít i na zaplacení pohledávek které se platí splátkovým kalendářem. Jde mi o to jestli to tak je nebo nikoliv. Když přijdu o byt a střechu nad hlavou jestli se aspoň za zbylé peníze z prodeje bytu mohu postavit znovu na nohy a najít si bydlení a dále splácet zbylé nezajištěné sluhy srážkami z výplat. Děkuji za odpověď. Honza T.
 
Zdravím Vás, pokud je Vám schváleno oddlužení plněním splátkového kalendáře a pokud se Vaše nemovitost prodá a z jejího prodeje bude uspokojen zajištěný věřitel a pokud z prodeje peněz zbude nějaká částka tak ta by Vám měla připadnout jako tzv. hyperocha a své dluhy byste i nadále splácel srážkami z Vaší mzdy jako doposud, Pokud byste však chtěl, mohl byste i tyto peníze použít k hrazení splátkového kalendáře, ale nemusíte a tyto peníze si máte právo ponechat.