Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.595

Dluh za elektřinu bývalého nájemníka, Innogy odpojilo nového majitele od elektřiny

Odesláno: 
Otevřeno 2214 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
19.12.2016 mě odpojili od elektriky. Kvůli dluhům za předchozího majitele. Dům je již přepsaný v katastru nemovitostí ČR na mě. Nedali mi ani oznámení o odpojení. Smlouvu jsem si byla řešit s CEZ - Innogy (majitel byl u Centropolu). Když jsem zjišťovala, proč mě nejde elektrika, tak mě paní na ČRZ řekla, že Centropol dal návrh na odstřihnutí, tak mě odstřihli.

Zajímá mě jestli mě musí dát vědět jako majitelce domu nebo na to mají právo. Dále by mě zajímalo, mají mě dělat zrovna výměnu oken a další práce, jestli se to dá brát jako náhrada škody. Jinak ještě mě říkali, že já se musím domluvit s bývalým majitelem aby platil zálohy.
Děkuji
 
Zdravím Vás, je otázkou na jaké adrese se zdržujete a zda Vám tedy bylo skutečně jako majiteli bytu doručeno upozornění o odstřihnutí od elektrické energie.
Když se člověk stěhuje, měl by si zjistit i to, u koho měl bývalý majitel uzavřenu smlouvu o odběru elektrické energie, plynu a vody, a zda má či nemá na těchto energiích dluhy, a to právě proto, aby si zajistil jejich přepis za sebe a případně se dohodl, a to i s bývalým majitelem na úhradě dluhu a pokud by tento dluh bývalý majitel hradit nechtěl, bylo by nutné tento dluh uhradit místo něj a tuto částku po bývalém majiteli následně vymáhat jako náhradu škody.
Pokud si zálohy přepíšete na sebe, tak budete zálohy na elektřinu, plyn hradit Vy a nikoli bývalý majitel bytu či domu. Mám za to, že samotné znemožnění prací při výměně oken jako náhrada škody by bylo sporné, neboť jste si měla výše uvedené věci zjistit. Shrnula bych to takto, za chyby se platí a Vy máte alespoň poučení pro příště.