Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.939

Vyhrožování věřitele, vyhrožuje rodičům, dětem - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 3323 x
1 odpověď
 
Dlužím známému peníze, podepsala jsem směnku, ale neměla jsem celou částku na vrácení, proto na mě podal exekuci, kterou mi strhávají z platu.
Chce ale peníze okamžitě vrátit, ale já je nemám, obtěžuje mé děti. Nejvíce se bojím toho, že začne obtěžovat i mé rodiče, popravdě mi tím vyhrožuje a z toho mám vážně strach, protože otec je vážně nemocný, vyhrožuje, že oznámí mému zaměstnavateli, že jsem mu peníze ukradla.
Mám možnost se nějak bránit, nikdy jsem mu dluh nezapřela, ale byla jsem v těžké situaci.
Chtěla jsem si půjčit v nebankovním sektoru, protože mi banky nepůjčí, ale naletěla jsem a přišla tak o další peníze. Prosím, poraďte mi. Děkuji
 
Zdravím Vás, slušně ale důrazně známému vysvětlete, že pokud jeho jednání neustane, podáte na něj trestní oznámení pro trestný čin vydírání (výhrůžky, že vše řekne rodičům) a navíc tím obtěžuje i Vaše děti, nebo stalkingu. Pokud máte nějaké finance navíc tak mu uhraďte alespoň část dluhu, a to oproti písemnému potvrzení, kde budou Vaše podpisy, a to pokud možno úředně ověřené. Nejlepší by bylo, kdyby Vám někdo pomohl z okruhu Vašich blízkých přátel a půjčil Vám obnos na úhradu dluhu a Vy jim to v přiměřených splátkách hradila. Jinou radu nemám.