Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.758

Výpočet splátek insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 1116 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2011 jsem podala návrh na oddlužení, soud mi vyhověl - povolil oddlužení plněním splátkového kalendáře, po dobu pěti let od první splátky. Usnesení o schválení oddlužení bylo vydáno 28.11.2011, doručeno zaměstnavateli, a dne 01.12.2011 nabylo právní moci a bylo vykonatelné. Na tomto základě mi zaměstnavatel v prosinci 2011 provedl první srážku ze mzdy, která byla zaslána na účet insolvenčního správce. Další splátky pak pravidelně následovaly.
Nyní řeším situaci, ve kterém měsíci 2016 měla proběhnout poslední insolvenční splátka. Dle mého zaměstnavatele - první splátka byla zaslána v prosinci 2011, poslední splátka tak vychází na listopad 2016. Insolvenční správce mi sdělil, a já si to kontrolovala i v insolvenčním rejstříku, že první splátka mé insolvence byla soudu vykázána v lednu 2012 (kdy byly sečteny dvě splátky - prosincová 2011 a lednová 2012). Insolvenční správce uvedl, že se první splátka počítá až od kalendářního měsíce následujícího po měsíci, kdy Usnesení o povolení oddlužení nabylo právní moci. To by znamenalo od ledna 2012, a pak by poslední splátka vycházela na prosinec 2016.
Dívala jsem se do insolvenčního zákona, nikde se mi nepodařilo najít, jak se splátky počítají. Můžete mi v tomto poradit? Jaký je správný postup - má pravdu zaměstnavatel nebo insolvenčního správce?
Za odpověď děkuji.
 
Zdravím Vás, víte, zde je závazné to co je uvedeno ve splátkovém kalendáři. Náš soudní senát vždy uvádí do jakého data má být na účet insolvenčního správce poukázana první splátka. Splátek je tedy celkem 60. Proto bude nutné si pročíst usnesení o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře, nebo mi napište, který soud to řeší a pod jakou spisovou značkou, potom Vám budu schopna odpovědět, dříve Vám nejsem skutečně schopna dát konkrétní odpověď na Vaši otázku.