Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.519

Insolvence, oddlužení gamblera, hráče hracích automatů

Odesláno: 
Otevřeno 3042 x
1 odpověď
 
Dobrý den, prosím je tu někdo kdo má zkušenost s osobním bankrotem, když většina dluhů souvisí s gamblerstvím? Teprv před pár dny jsem si po 13 letech připustil, že mám velký problém, že jsem gambler. Už řeším možností léčby a chtěl bych podat osobní bankrot, protože jinak se z dluhů do konce života nedostanu.
Teď bych při zachování zaměstnání splatil při oddlužení většinu, myslím tak 80%. Jenže podle informací, které jsem zatím zjistil, je to špatné, insolvenci by mi nemuseli povolit, jelikož poslední půjčky jsou strašně čerstvě a většinou splatné jednorázové a já nyní nemám ani korunu, tudíž mi bylo řečeno, že by to bylo nejisté, že nejspíš do toho všeho budu stíhán za podvod, že jsem si půjčil, když už tak jsem byl hodně zadlužen. Dokonce mi bylo řečeno, že bych vůbec neměl v insolvenci uvádět, že jsem nějaké peníze kdy prohrál. To ale nechci, chci se k tomu postavit čelem, uvést do insolvence že dluhy vznikly i kvůli mému hraní, pak jsem si půjčoval na splácení, na nájem, jídlo, dostal jsem se do kolotoče, který jsem zakončil opět hraním. Půjdu se léčit, dluhy chci splatit, ale bez insolvence budou exekuce apod a nezbavím se toho nikdy. Máte někdo prosím podobnou zkušenost? Myslíte, že by mi ten bankrot mohl soud povolit?
 
Zdravím Vás, tato věc je skutečně sporná, neboť by Vám skutečně hrozilo i trestní stíhání pro trestný čin úvěrového podvodu, kdy jste si půjčoval peníze, o kterých jste věděl, že je nesplatíte.
Z praxe však vím, že by rovněž velice záleželo jakému soudci by se Váš insolvenční návrh dostal "na stůl", protože mám za to, že některý senát by Vám mohl oddlužení povolit a jiný senát by Vám jej i s ohledem na výše uvedené skutečnosti povolit nemusel. Píši to i proto, že sama pracuji jako asistentka soudce přímo na insolvencích, a proto vím, že praxe jednotlivých soudců je skutečně rozdílná. Osobně bych se pokusila léčit ze závislosti (gamblerství) a následně bych se ještě poradila buď přímo s advokátem, který je však současně i insolvenčním správcem v kraji v němž žijete, jaká je jeho zkušenost s podobnými případy. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz a seznam insolvenčních správců je možné nalézt na stránkách http://www.justice.cz.