Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.845

Spolumajitel domu s exekucí - co se bude dít dál?

Odesláno: 
Otevřeno 1199 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Náhodou z výpisu katastru nemovitostí jsme přišli na to, že dům ve kterém bydlíme a vlastníme 1/2 domu, vlastník 2. 1/2 zadlužil.
Exekutor který řeší daný případ zadluženého s námi vůbec nekomunikuje, tudíž nevíme ani o jaký dluh a v jaké častce jde.
Doteď nám nepřišlo ani žádné upozornění či něco takového. Kdybychom to náhodou nezjistili, tak dosud nevíme, že je vůbec zadlužená 2.1/2 domu.
Jak dál postupovat a co udělat? Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, nejprve bych kontaktovala vlastníka zadlužené poloviny nemovitosti, aby Vám sdělil o jakou exekuci a o jakou vymáhanou částku jde. Pokud by Vám toto povinný (vlastník zadlužené poloviny nemovitosti) nedělil, tak bych kontaktovala přímo exekutora, který tuto exekuci vymáhá, aby Vám sdělil celkovou výši exekučně vymáhaného závazku povinného a dále bych se rozhodla jak v dané věci postupovat. Možností je několik, buď se dohodnout s exekutorem a povinným na odkoupení zadlužené poloviny nemovitosti, což by bylo asi nejlepší, poté je možné exekuci za povinného uhradit, s tím, že až bude exekuce zastavena a exekuční příkaz vymazán z katastru nemovitostí, tak na Vás povinný převede vlastnické právo k této nemovitosti, nebo poté by zbývalo čekat, kdo druhou polovinu nemovitosti vydraží a poté se dohodnout již přímo s tímto novým vlastníkem nemovitosti. Popřípadě můžete i vše probrat s advokátem. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.