Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.424

Schválení insolvence u podnikajícího podnikatele - bude oddlužení schváleno nebo ne?

Odesláno: 
Otevřeno 636 x
1 odpověď
 
Dobrý večer,
zvažuji možnost oddlužení, protože bych chtěl konečně začít trochu normálně žít.
Posledních 10 let jsem žil v "anonymitě", jak se dalo, měl jsem i nepravidelné příjmy, abych přežil.
Všechno neoficiálně "načerno".
V žádosti o oddlužení je požadavek příjmů za poslední 3 roky. Bude mé "nezodpovědné" chování důvodem k tomu, že bude žádost o osobní bankrot zamítnuta, nebo to nevadí?
Mám již předběžně domluvenu práci, ta je však možná jen se živnostenským listem. Je to také překážkou, musím být pouze zaměstnanec? Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, oddlužení může být schváleno i podnikateli, jelikož zřejmě máte i dluhy z podnikání, bylo by vhodné se předem dohodnout s věřiteli zdali by s Vaším oddlužením souhlasili.
Navíc pokud byste chtěl hradit insolvenci plněním splátkového kalendáře, je pravdou, že byste musel dokládat příjmy za poslední 3 roky, co je však velice důležité je z mého pohledu skutečnost, že dlužník v insolvenci, a to již v době kdy insolvenční návrh podává by měl mít stabilnější příjmy, neboť soud při výpočtu toho, zda na oddlužení dosáhnete či nikoli vychází právě z Vašich současných příjmů, a pokud byste žádné příjmy dosud neměl a na výzvu soudu je nedoložil, mohl by být insolvenční návrh odmítnut. To, že byste pracoval na živnostenský list bych jako problém neviděla.