Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.508

Insolvenční správce nenapsal do výpisu splátky manželky u společné insolvence manželů - proč?

Odesláno: 
Otevřeno 597 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Jsme s manželem od 02/2014 v insolvenci. Do 07/2016 se dlužná částka strhávala pouze z manželova platu, od 08/2016 jsem nastoupila do stejné práce jako manžel i mě se začalo z platu strhávat. Když jsem se dnes (09.02.2017) dívala na zprávu od našeho insolvenčního správce, kterou posílal v 01/2017 soudu, tam je psán postižitelný příjem opět pouze manžela.
Chci se proto zeptat, kam se strhávají moje peníze? Já dostávám pouze minimum, zbytek peněz se strhne - myslela jsem, že jde na umoření dluhu, ale podle výpisu to nevypadá. Mohu se tedy zeptat, jak je to možné? Můžete mi to prosím vysvětlit?
Moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud jste začala pracovat až v průběhu oddlužení, tak v usnesení o schválení oddlužení je skutečně uvedeno, že srážky budou prováděny pouze z platu manžela, V okamžiku, kdy jste však začala pracovat jste měla zaslat Vaši pracovní smlouvu soudu, který by změnil splátkový kalendář tak, že Váš zaměstnavatel bude provádět i srážky z Vaší, mzdy, které bude odvádět na účet insolvenčního správce. Proto bych se na věc dotázala nejdříve Vašeho zaměstnavatele, poté insolvenčního správce a poté bych napsala soudu. Je třeba zjistit, kde je případná chyba, kterou je nutné napravit.