Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.378

Vymáhání dluhu od zahraniční seznamky s Lucemburskou banky - oprávněnost

Odesláno: 
Otevřeno 939 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
na začátku roku 2016 jsem se přihlásil do internetové seznamky za malý vstupní poplatek 160 Kč. Po krátké chvíli jsem zjistil, že se jedná pouze o past pro uživatele a portál prakticky nefunguje. Proto jsem již tento portál nenavštívil. 08/2016 mi byl z debetní karty strhnut poplatek 3000 Kč od Lucemburské banky, prý za vedení účtu na seznamce. Nebyl jsem si nijak vědom žádného souhlasu že mi mohou strhávat peníze z debetního účtu. Proto jsem okamžitě napsal na portál, ať registraci na seznamce okamžitě zruší, že nemám zájem o jeho vedení, avšak bez výsledku. Proto jsem zrušil debetní účet u banky, ze kterého byl poplatek uhrazen.
V lednu roku 2017 mi přišel na můj neoficiální takzvaný spamový email mail, od české vymahačské agentury, ve kterém stálo že na mé jméno bude vymáhána další částka ve výši 3000 Kč za vedení registrace na seznamce, avšak jednalo se pouze o dokument, kde bylo moje jméno a adresa nejspíše od poskytovatele Internetu nikoli adresa bydliště.
Moje otázka: zní zda mají právo na vymáhání této částky, aniž by znali mé bydliště a opravdu mi dokázali, že se jedná o moji osobu, když jsem žádnou smlouvu nepodepsal a neposkytl jim žádné údaje o sobě kromě jména?
Předem děkuji za odpověď.
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.
 
Děkuji za radu.
 
Za málo, rádo se stalo.