Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.523.473

Úroky - splátky exekuce, dluhu v exekuci

Odesláno: 
Otevřeno 1107 x
1 odpověď
 
Soudní exekutor ze dne 24.10.2016 provádějící exekuci na základě vykonatelného rozhodnutí (rozsudek) který je pravomocný dne 23.12.2010 sdělil v rámci předmětného exekučního řízení, že vymáhanou povinností je jistina 8.450 Kč, úroky 1.500 Kč, náklady oprávněného 484 Kč, odměna exekutora 14.780 Kč, náhrada hotových výdajů 3.500 Kč, DPH 3.838 Kč, celkem 32.552 Kč.
Přednostní výživné bylo zaplaceno hned na účet exekutora. Další plnění je domluveno na měsíční splátky.
Jaký je postup exekutora a jaké úroky naskakují, když nezaplatím vše najednou?
Návrh na zastavení exekuce byl zamítnut. Oprávněný nesouhlasil se zastavením z důvodů, že neobdržel ještě žádnou částku. Ta byla zaslána dne 16.11.2016 na účet exekutora s běžným výživným za 10 a 11/2016.
Od 12/2016 běžné výživné také každý měsíc. Doložil jsem exekutorovi lékařská potvrzení, měl jsem vážný úraz a ocitl jsem se bez příjmů.
S finančním plněním mně pomáhala moje rodina. Ústní dohodu s bývalou přítelkyní o zaplacení výživného až budu moci pracovat jsem neměl jak doložit.
Jak mám postupovat a co mě čeká do doby než vše splatím. Bydlím u matky je možné že exekutor přijde do jejího bytu.
Lze nějak exekutora obejít.
Co v tomto případě dělat.
Za odpověď Vám moc děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud máte domluven splátkový kalendář dodržujte jej. Po dobu, kdy budete splátkový kalendář dodržovat by exekutor neměl činit další kroky k vymáhání této pohledávky. Jakmile byste však splátkový kalendář porušil, exekutor by přistoupil k exekuci. Exekutora nelze u exekuce, a to zejména v případě dohodnutého splátkového kalendáře obejít, to by byla obrovská hloupost, neboť oprávněný by mohl popřít, že jste mu peníze poslal a exekutora byste nejspíš velice naštval, proto je nutné hradit dohodnuté splátky exekutorovi až do úplné úhrady celkové vymáhané částky, s tím, že se můžete průběžně exekutora dotazovat na výši vymáhané částky, kterou je Vám exekutor povinen sdělit.