Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.820

Exekuce na neexistující dluh u zdravotní pojišťovny (Všeobecná zdravotní pojišťovna, VZP)

Odesláno: 
Otevřeno 597 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
našla jsem návrh na exekuci na katastrálním úřadu - záznam na pozemku. Spojila jsem se s navrhovatelem ZP, kde jsem sdělila, že jsem z důvodu pobytu v zahraničí odhlášena, ale ZP odeslané odhlášení prý nemá. K tomu musím uvést, že jsem byla v zahraničí na operaci, tj. musela by mi podle smlouvy ZP uhradit tyto náklady, to však také neudělala. Takže to vypadá tak, že jsem i nejsem u ZP najednou, a plnění je vymáháno pouze na mne. Jak mám postupovat, aby ZP uznala buďto pobyt v zahraničí nebo uhradila operaci?
Nejsem jejich pojištěncem a tedy u nich dluh mít nemohu; dokonce u nich mám přeplatek, protože zaměstnavatel omylem posílal pojistné na VZP místo na mnou nahlášenou pojišťovnu.
I když nejsem identická osoba (adresa, vzdělání), je vymáhán dluh na mne; (nikdy mi návrh nebyl doručen), a musím dokládat pracovní smlouvy, potvrzení o nemoci, i když bez právního důvodu má VZP moje plnění ze mzdy (toto mi nechce vrátit ani započítat). Lze nezákonnou exekuci zastavit a jak postupovat při provedení nezákonné exekuce - prokázání po jejím provedení?
 
Zdravím Vás, jelikož byl tento dotaz odeslán vícekrát, odkazuji na předchozí odpovědi.