Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.892

Exekuce stará mnoho let o které exekuovaný nebyl nikdy informován

Odesláno: 
Otevřeno 752 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
nikomu nic nedlužím a nikomu jsem nic nedlužil. Na konci března 2017 mi překvapivě přišel mi dopis od exekutora. Bylo v něm:
1. papír: usnesení od soudu z roku 2003!!! o exekuci na mou osobu, zákaz nakládání s majetkem atp... podepsáno okresní soud... tento papír vidím poprvé v životě! Nikdy žádná exekuce neproběhla!
2. papír ze dne 29.3.2017 od exekutora se zprávou, cituji:
"Ve výše uvedené věci na žádost Okresního soudu Vám zasíláme Usnesení o nařízení exekuce č. j. Tato exekuce je již ukončena."

Je mi divné, že o nějaké exekuci jsem nebyl nikdy v životě informovaný ani nebyla nikde evidovaná, protože v minulých letech mi například dala hypotéku komerční banka atp. Ten papír od soudu z roku 2003 vidím poprvé.
Tak se vás chci zeptat zda je to normální? Mám na to nějak reagovat? Není to nějaký právnický fígl na mou osobu?
Jediné co mě napadá, kdysi jsem byl ručitelem sestře, která mizerně splácela, ale nakonec splatila. Je možné že by soud tehdy nařídil exekuci? Ale ta mi nebyla doručena? Takže byla neplatná?
Děkuji za jakékoli informace které vás k tomu napadnou.
 
Zdravím Vás, jediné co mě napadá je exekuce z titulu ručitelství, což je dosti obvyklé. Jen je mi divné, že Vám tyto listiny nebyly řádně doručeny, ledaže byste byl v zahraničí. Jen se podívejte, zda je mezi těmito listinami i usnesení o zastavení exekuce, pokud ano, je vše v pořádku, pokud ne, podala bych návrh na zastavení exekuce. Jen je předtím nutné i zjistit právní moc exekučního titulu. Mám však za to, že vše bude v pořádku, neboť v usnesení je uvedeno, že exekuce byla ukončena.
O ničem jiném nevím, ostatně já vím méně než Vy a nemohu tedy vědět o Vašich dluzích, jen vím, že exekuce na ručitele jsou časté a proto je nutné si velice dobře rozmyslet komu a kdy dělat ručitele.
 
Děkuji za informaci, máte pravdu zřejmě to bude z ručitelství. Pro doplnění - dnes (03.04.2017) jsem se vydal za paní exekutorkou a zjistil jsem, že k 31.3.2017 tedy v pátek, ukončila svou činnost. Našel jsem to přímo na stránkách exekutorů. Na jednu stranu se mi to nelíbí, protože ji již nelze kontaktovat, telefoní číslo neexistuje... tak snad to není nějaká bouda... na druhou stranu, zřejmě tento dopis poslala, protože si asi uklízela stůl. Pro jistotu jsem dnes (03.04.2017) komunikoval s Českou spořitelnou, která je uvedena jako "oprávněná" a bylo mi potvrzeno že vůči mé osobě nemají žádné pohledávky. Také jsem za 30Kč nahlédl do registru exekucí a nic tam proti mě není. Teď jenom zvažuji, zda nepodat proti tomu soudnímu usnesení odvolání? Pro jistotu, i když je tak staré, ale konec konců to usnesení jsem dostal až minulý týden a v stojí v něm, že do 15 dnů od doručení se lze odvolat... že bych tím mohl získat i nějaké vyjádření od soudu že to je celé nějaký nesmysl. Děkuji a přeji hezký den
 
Zdravím Vás, pokud jste komunikoval přímo s oprávněným i s exekutorem, nechte to být, věc je dle mého názoru již vyřešeno, což ostatně vyplývá i z usnesení, které jste obdržel a z něj vyplývá, že exekuce je již zastavena, proto bych to již dále neřešila.