Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.249

Osobní bankrot - nezabavitelné minimum, podklady pro schválení bankrotu, insolvence, oddlužení

Odesláno: 
Otevřeno 887 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na pár věcí ohledně osobního bankrotu. Je pravda, že nezabavitelná částka je 9292 Kč? Tzn. částka která vám po osobním bankrotu schválené soudem zůstane? A při dokládání podkladů k soudu, jsou potřeba smlouvy nebo stačí jen exekuční rozhodnutí, které byly vydané na základě těchto smluv?
Jde mi o to, že některé smlouvy nemůžu dohledat, tak jestli soudu bude stačit jen exekuční rozhodnutí, nebo zda smlouvy bude vyžadovat.
Díky moc za odpověď.
 
Zdravím Vás, výše nezabavitelné částky je závislá na výši příjmů a počtu vyživovaných osob, proto nelze takto paušalizovat, ale je pravdou, že nezabavitelná částka je skutečně nízká, a pokud dlužník žije sám a nikoho nevyživuje tak částka 9.292,- Kč by mohla odpovídat skutečnosti, ale i zde záleží i na výši příjmů.
Pokud máte závazky vykonatelné vymáhány exekucemi zde by dle mého názoru měl stačit aktuální exekuční příkaz nebo aktuální vyčíslení dlužné částky exekutorem, neboť o věci již rozhodoval soud, zde je důležitější výše závazku než listiny prokazující vznik závazku.